Новости

Новости
Димитров на средбата со ЕУ амбасадорите: „Усвојувањето на Преговарачката рамка ќе ги заокружи историските успеси на Северна Македонија во 2020 година“
Средба на ЗПВ Димитров со унгарскиот амбасадор, Дукс
„Денешната словачка помош е потврда за словачко-македонското пријателство, за европската солидарност, но и за третманот на Северна Македонија од страна на ЕУ како веќе да е дел од европското семејство“– ЗПВ Димитров на примопредавањето на донацијата од Словачка преку Механизмот за цивилна заштита на ЕУ
Средба на ЗПВ Димитров со црногорската амбасадорка Петровиќ
Средба на ЗПВ Димитров со чешкиот амбасадор Томан
Вицепремиерот Димитров на Заедничкиот мониторинг комитет со Европската комисија: „На вистината и на проблемите мора да им погледнеме во очи за да ги надминеме предизвиците“
Средба на ЗПВ Димитров со словачкиот амбасадор Маркуш