Новости

Новости
ЗПВ Димитров:„ Нашата суштинска цел е да го искористиме пристапниот процес за европскиот начин на живот, просперитет, правила и принципи, да си ги донесеме дома“
Димитров, Маричиќ и Спасовски учествуваа на 4-от состанок на Секторскиот мониторинг комитет
Димитров на средбата со ЕУ амбасадорите: „Усвојувањето на Преговарачката рамка ќе ги заокружи историските успеси на Северна Македонија во 2020 година“
Средба на ЗПВ Димитров со унгарскиот амбасадор, Дукс
Прес-конференција по повод мандатното писмо на вицепремиерот Димитров: „Ќе треба да разбиеме низа предрасуди, да ги внесеме современите европски вредности во нашето секојдневие и нив да ги практикуваме. Не само на зборови туку и со дела, со видливи резултати за секој граѓанин да препознае дека се менуваме, со понуда за иднина за секој млад човек“
„Денешната словачка помош е потврда за словачко-македонското пријателство, за европската солидарност, но и за третманот на Северна Македонија од страна на ЕУ како веќе да е дел од европското семејство“– ЗПВ Димитров на примопредавањето на донацијата од Словачка преку Механизмот за цивилна заштита на ЕУ
Средба на ЗПВ Димитров со црногорската амбасадорка Петровиќ