Новости

Новости
Усвоена Единствената листа на проекти од страна на Националниот инвестициски комитет
Северна Македонија во интензивна комуникација со Европската комисија за грант договори за покривање на трошоците за вакцините
Димитров: „Ја поздравуваме одлуката на ЕУ да се обезбедат 70 милиони евра за регионот за да се покрие трошокот за вакцини за приоритетните групи и опремата за вакцинација“
Информации поврзани со искористувањето на европските средства
Димитров и Вархеји: Вакцините за Западниот Балкан заедно со вакцините за ЕУ
ЗПВ Димитров: „Се одлучивме за покредибилна, подинамична и попредвидлива инвестициска агенда со зајакнато политичко управување, со цел да создадеме економија отпорна на предизвици“
„Посветеноста на пријателска Германија и подготвеноста да продолжат да го туркаат проширувањето на Европската Унија со земјите од Западен Балкан високо на агендата на ЕУ, дури и по завршувањето на нивното претседавање е уште една потврда за сработеното од наша страна и потреба од испорачување на обврските од другата“ - обраќање на ЗПВ Димитров на панелот: „Германското претседавање со Сооветот на ЕУ: неговите рефлексии внатре и надвор од ЕУ“