Новости

Новости
Средба на ЗПВ Димитров со унгарскиот амбасадор, Дукс
Прес-конференција по повод мандатното писмо на вицепремиерот Димитров: „Ќе треба да разбиеме низа предрасуди, да ги внесеме современите европски вредности во нашето секојдневие и нив да ги практикуваме. Не само на зборови туку и со дела, со видливи резултати за секој граѓанин да препознае дека се менуваме, со понуда за иднина за секој млад човек“
„Денешната словачка помош е потврда за словачко-македонското пријателство, за европската солидарност, но и за третманот на Северна Македонија од страна на ЕУ како веќе да е дел од европското семејство“– ЗПВ Димитров на примопредавањето на донацијата од Словачка преку Механизмот за цивилна заштита на ЕУ
Средба на ЗПВ Димитров со црногорската амбасадорка Петровиќ
Средба на ЗПВ Димитров со чешкиот амбасадор Томан
Вицепремиерот Димитров на Заедничкиот мониторинг комитет со Европската комисија: „На вистината и на проблемите мора да им погледнеме во очи за да ги надминеме предизвиците“
Средба на ЗПВ Димитров со словачкиот амбасадор Маркуш