ПОЧЕТНА | КОНТАКТ | МК | SQ | EN |
Twinning SEP

АКТИВНОСТИ ВО ТВИНИНГ ПРОЕКТ „ПОНАТАМОШНО ЗАЈАКНУВАЊЕ НА ОРГАНИЗАЦИСКИТЕ И ИНСТИТУЦИОНАЛНИТЕ КАПАЦИТЕТИ ЗА ПРОЦЕСОТ НА ЕВРО-ИНТЕГРАЦИЈА“


Спроведувањето на Твининг Проектот “Понатамошно зајакнување на организациските и институционалните капацитети за процесот на европската интеграција” започна во jануари 2015 година, додека официјалната церемонија за отварање на проектот се одржа на 4 март 2015 во просториите на Секретаријатот за европски прашања. Проектот се спроведува од страна на конзорциум од три земји членки: Германија, Полска и Хрватска и е финансиран од Европската Унија со буџет од 1,7 милиони евра. Клучен корисник на проектот е Секретаријатот за европски прашања (СЕП). Други институции кои ќе бидат поддржани од овој проект се: Министерството за надворешни работи, Секретаријатот за законодавство и Генералниот Секретаријат. Во првиот квартал од проектот се одржаа повеќе активности, но како поважни би можеле да се наведат следните:
 

<< Септември 2020 >>
Недела Понеделник Вторник Среда Четврток Петок Сабота
30 31 1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1 2 3
Отвори на денешен датум
Брошура за активностите на проектот: Понатамошно зајакнување на организациските и институционалните капацитети за процесот на европската интеграција
понеделник, 16 ноември 2015
АКТИВНОСТ 1.5.1 „Изработка на рамка за компетенции поврзани со процесот на европска интеграција“ РАБОТИЛНИЦА: „Рамка на ЕУ компетенеции“
петок, 30 октомври 2015
АКТИВНОСТ 1.6.1 „Проценка и препораки за комуникациите и координација помеѓу МНР, СЕП и Мисијата на ЕУ во Брисел” РАБОТИЛНИЦА: „Најдобри пракси од земјите членки на ЕУ“
петок, 09 октомври 2015
АКТИВНОСТ: Трет Управен Одбор (УО)
понеделник, 05 октомври 2015
АКТИВНОСТ 1.3.3 „Една недела стажирање за 20 учесници во Хрватска вклучени во преведувачкиот процес “
вторник, 22 септември 2015
АКТИВНОСТ: Втор Управен Одбор на Твининг Проектот
среда, 15 јули 2015
АКТИВНОСТ 2.7.3 „Работилници за проценка на недостатоци – Gap assessment”
среда, 08 јули 2015
АКТИВНОСТ 1.5.1 „Изработка на рамка за компетенции поврзани со процесот на европска интеграција“
четврток, 02 јули 2015
АКТИВНОСТ 1.2.2 „Преглед на процедурите за создавање закони и идентификување на области кои треба да се подобрат“
четврток, 02 јули 2015
АКТИВНОСТ 1.2.1 „Преглед на методологии за усогласување, транспонирање и препораки за подобрување”.
четврток, 21 мај 2015
АКТИВНОСТ 1.4.1 „Проценка на ИПА структурите и акциониот план за надградба на организациската структура ”.
среда, 20 мај 2015
АКТИВНОСТ 1.3.3 „Една недела стажирање за 20 учесници во Хрватска вклучени во процесот за превод”
понеделник, 18 мај 2015
АКТИВНОСТ 1.5.1 „Изработка на рамка за компетенции поврзани со процесот на европска интеграција”.
четврток, 07 мај 2015
АКТИВНОСТ 1.1.1 „Разгледување и проценка на централните структури за координација со ЕУ како и постојните инструменти и создавање на препораки“.
среда, 06 мај 2015
страница: [ 1 ]
   
Процес на преведување
Општо
Поважни документи
Бази на податоци
Обука
Центар за Обука на СЕП
Стипендии
Соработки
Комуникација со јавноста
Испитување на јавното мислење ИРИ
Кампањи
Испитување на јавното мислење
ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР
Конкурси за вработување
Конкурси
Документи
Бази на податоци
Слободен пристап до информации
Регистар на документи
Регистрација на проекти
Е-набавки
Новости
Публикации
За нас
Заменик Претседател на Влада за Европски Прашања
Државен Секретар
Државни Советници
Организација
Систем за управување со процесот на пристапување кон ЕУ
Проектни единици
Сектори
Кон преговори
Хронологија
Процес на пристапување кон ЕУ
Скрининг
Преговори
НПАА
Спогодба за стабилизација и асоцијација
Кампањи
ЕУ / ИПА Успешни Проекти
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Проекти
Претпристапна поддршка
ИПА 2007 - 2013
ИПА 2014 - 2020
ИПА проекти
Повеќе-корисничка ИПА програма
Друга странска помош
Програми на Унијата
ОРИО Програма
Твининг
2020 © Секретаријат за европски прашања
Сите права се задржани.