BALLINA | KONTAKT | | SQ | EN |
Lajme
Osmani në aeroportin e Shkupit priti një milion maska mbrojtëse nga Çekia
14:43, Friday, April 10, 2020
Zëvendëskryeministri i Qeverisë për Çështje Evropiane, Bujar Osmani, në rolin e Koordinatorit Nacional shpërndarjen e ndihmës së huaj në vend, në aeroportin e Shkupit sot priti një milion maska mbrojtëse - donacion nga Republika e Çekisë, si ndihmë për vendin tonë për ballafaqimin me COVID-19.

Osmani shprehi falënderim deri tek Ambasadori Toman, deri tek Qeveria Çeke, por edhe deti tek gjithë populli çek për këtë mbështetje, e cila vjen në një kohë të duhur dhe për qëllim të vërtetë në luftën tonë kundër COVID-19.

Ky donacion i sotëm jo vetëm që do të na ndihmojë me efikasitet, dhe me sukses ta ballafaqojmë krizën me COVID-19, por i njëjti paraqet simbol të solidaritetit evropian që na bën më të fuqishëm, që na inkurajon se jo vetëm që do ta tejkalojmë këtë virusin korona dhe këtë epidemi, por edhe se nga kjo krizë do të dalim më të bashkuar, më të solidarizuar me një fjalë më të fuqishëm theksoi Osmani. Në këtë kontekst ai shtoi se kur ekzistojnë miq të vërtetë dhe solidar çdo krizë tejkalohet më lehtë, dëshmi për këtë është iniciativa e djeshme të Komisionit Evropian Team Europe pako prej 20 miliard eurosh për mbështetje të partnerëve të BE-së, mes të cilëve duke na përfshirë edhe neve si dhe vendet tjera të Ballkanit Perëndimor.

Si vend që negocion më parë morëm qasje edhe deri tek Fondi Solidar Evropian, deri te prokurimi i përbashkët i materialeve dhe pajisjeve medicinale, si dhe deri te fondi civil për kriza- potencoi Osmani duke i theksuar përfitimet nga progresi i integrimeve evropiane edhe në ballafaqimin me këtë krizë.
Share!
Lajme
Takim i Dimitrovit me këshilltarin e Merkelit: Mbajtja e konferencës së parë ndërkombëtare gjatë kohës së Presidencës Gjermane do të jetë nxitje e madhe për të ecur në fazën thelbësore nga rruga drejt antarësimit në BE
ZKQ Dimitrov në Berlin në takim me këshilltarin për politikë të jashtme të kryetarit Shtajnmer, Bager
Takim i ZKQ Dimitrov me ambasadoren kroate Tiganj
Takim i ZKQ Dimitrov me ambasadorin austriak Vucas
Zëvendëskryeministri Dimitrov në vizitë pune në presidencën gjermane të BE-së
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.