BALLINA | KONTAKT | | SQ | EN |
Lajme
OSMANI: INTEGRIMET EVROPIANE NË PËRGJITHËSI KTHEHEN NË AGJENDËN E BE-së
16:59, Monday, November 18, 2019

Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane Bujar Osmani, sot mbajti takim me Ambasadorin e Republikës së Francës në vend, Kristian Timonie, në të cilën tema kryesore ishte non- pejpëri i përgatitur nga ana e Francës, i cili përmban iniciativat e shtetit Francez dhe Kryetarit Makron, për reformë të metodologjisë dhe mënyrës në të cilën do të zhvillohen negociatat për zgjerim të Bashkimit Evropian në të ardhmen.

Vetë përmbajtja e iniciativës, por edhe shpejtësia me të cilën Franca doli me këtë iniciativë, jo vetëm një muaj pas samiteve të tetorit, tregon se procesi i integrimit evropian i rajonit në përgjithësi, dhe me të edhe i vendit nuk është i ndalur, por rrjedhë me një dinamikë solide- theksoi Osmani, duke potencuar se iniciativa tani më është dërguar deri tek vendet- anëtare, dhe të cilët tani më punojnë në të. Që tregon faktin se procesi po ec, duke shprehur shpresë se së shpejti mund të pritet metodologji e re që do të mundësojë fillimin e negociatave me BE-në.

Gjatë takimit Zëvendëskryeministri Osmani shprehu mirënjohje deri tek Franca dhe Ambasadori Timonie për gjithëpërfshirjen me të cilën po ndërtohet ky proces, duke i përfshirë edhe vendet të cilët negociojnë dhe presin ta fillojnë këtë proces, si dhe saktësinë me të cilën konfirmohet mbështetja e Francës për perspektivën evropiane të rajonit në përgjithësi.

Me siguri komponenti më i rëndësishm i këtij dokumenti paraqet konfirmimin e qartë dhe të pahamendshëm se qëllimi kryesor i negociatave paraqet anëtarësim të plotë në Union, me të cilën mbyllen të gjitha spekulimet për anëtarësime të ndryshme alternative dhe asociuese dhe me çka kthen procesin e integrimit evropian të vendeve të Ballkanit Perëndimor në gjerësinë e saj të plotë, theksoi Osmani.

Share!
Lajme
Osmani në shënimin e 21 vjetorit të çlirimit të Republikë së Kosovës
Donacioni nga Republika e Estonisë si mbështetje për ballafaqim me pandeminë të shkaktuar nga COVID-19 arriti në vend.
Negociuesi Kryesor me BE-në, Osmani kërkoi konsensus shtetëror për negociata
OSMANI: COVID KOORDINUES NË FABRIKA DHE INSTITUCIONE PËR ZBATIM TË REKOMANDIMEVE DHE KOMUNIKIM TË LEHTËSUAR
Respiratorët e donuar nga Mbretëria e Norvegjisë arritën në vend
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.