BALLINA | KONTAKT | | SQ | EN |
Lajme
OSMANI: SPD ME SHUMICË TË MADHE KONFIRMOI MBËSHTETJEN PËR FILLIMIN E NEGOCIATAVE PËR MAQEDONINË E VERIUT
14:02, Wednesday, September 25, 2019

Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane Bujar Osmani, për vizitë pune qëndron në Berlin, ku mbajti takim me deputetin e Bundestagut Gjerman, Kristian Petri nga grupacioni më i madh politik partia SPD.

Në takim, Osmani dhe Petri diskutuan për mbështetjen dhe vendimin për fillimin e negociatave të Republikës së Maqedonisë së Veriut me Bashkimin Evropian, në të cilën në seancën e nesërme të Bundestagut do të ketë vendim përfundimtar.

Mesazh të ri inkurajues sot më përcolli z. Petri, se edhe grupi deputetëve të partisë së tij, SPD, i cili është i dyti në numër të deputetëve, dje me shumicë dërmuese u soll vendimi me të cilin do të votojnë për marrjen e vendimit për fillimin e negociatave të vendit me BE-në- theksoi Osmani, duke shprehur mirënjohje për mbështetjen. Nesër është seanca e Bundestagut në të cilën qëndron pika jonë, dhe është e dukshme se Gjermania do të votojë për në samitin evropian në tetor

Zëvendëskryeministri Osmani për vizitë pune qëndron në Berlin, ku do të merr pjesë në seancën e Bundestagut dhe drejtpërsëdrejti do ta ndjek debatin dhe votimin për vendimin për fillimin e negociatave të Republikës së Maqedonisë së Veriut në Samitin e BE-së në tetor. Nikoqir i Zëvendëskryeministrit Osmani gjatë vizitës së tij në Berlin do të jetë Kryetari i Bundestagut Gjerman, Volfgang Shojble.

Share!
Lajme
OSMANI: NA NEVOJITET QEVERI STABILE DHE FUNKSIONALE ME PERSPEKTIVË EVROPIANE
Donacion nga sektori i biznesit në drejtim të luftës kundër pandemisë arriti në vend
OSMANI: EDHE MË TEJ PRESIM MBËSHTETJE TË FUQISHME NGA SLLOVENIA PËR INTEGRIMET EVROPIANE
Osmani në shënimin e 21 vjetorit të çlirimit të Republikë së Kosovës
Donacioni nga Republika e Estonisë si mbështetje për ballafaqim me pandeminë të shkaktuar nga COVID-19 arriti në vend.
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.