BALLINA | KONTAKT | МК | SQ | EN |
Lajme
Takim Osmani - Petroviq
13:19, Wednesday, July 24, 2019

Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane, Bujar Osmani mbajti takim me Ambasadoren e Malit të Zi në vend, Marija Petroviq.

Në takim në mënyrë të ndërsjellë u konfirmua afërsia tradicionale dhe miqësia mes Maqedonisë së Veriut dhe Malit të Zi. Në këtë kontekst Zëvendëskryeministri Osmani shprehu mirënjohje për ratifikimin e shpejtë të Protokollit për aderimin e Republikës së Maqedonisë së Veriut në NATO nga ana e Kuvendit të Malit të Zi, që paraqet edhe një dëshmi për mbështetjen shumëvjeçare të Malit të Zi për aspiratat tona euro- atlantike, ku edhe shprehu shpresën se rruga evropiane e Maqedonisë së Veriut do të jetë gjithashtu i suksesshëm si edhe ai euro- atlantik dhe vendi ynë në tetor me meritë do ta merr datën për fillimin e negociatave me Unionin.

Bashkëbiseduesit i theksuan edhe marrëdhëniet e shkëlqyera bilaterale, pa çështje të hapura, ku dhe shprehën shpresë të ndërsjellë se trendi pozitiv në bashkëpunimin bilateral, do ta jep kontributin e vetë në stabilitetin dhe sigurinë në rajon, por edhe në ardhmërinë e përbashkët evropiane.

 

Share!
Lajme
Prezantohet Analiza e mardhënieve tregtare mbas Brexitit dhe marrëveshjes së propozuar për bashkëpunim tregtar mes Republikës ës Maqedonisë së Veriut dhe Mbretërisë së Bashkuar
Osmani dhe Dimitrov në Paris në takim me Monshalen
Osmani dhe Dimitrov e filluan vizitën në Paris në takim me Kleman Bon
Takim Osmani – Janakakis
OSMANI: SLLOVENIA ËSHTË MIK I SINQERTË I REPUBLIKËS SË MAQEDONISË SË VERIUT
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.