BALLINA | KONTAKT | | SQ | EN |
Lajme
NEGOCIATAT ME MAQEDONINË E VERIUT DO TË SIGUROJNË DEPËRTIM NË IDENË EVROPIANE TË BALLKANIT
15:19, Friday, May 31, 2019

Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane, Bujar Osmani, së bashku me Ministrin për Punë të Jashtme Nikola Dimitrov, në kuadër të vizitës së punës në Mbretërin e Belgjikës, sot, mbajtën takim me Didie Rejnders, Zëvendëskryetar i Qeverisë dhe Ministër për Punë të Jashtme dhe Çështje Evropiane.

Maqedonia e Veriut mori një vlerësim jashtëzakonisht pozitiv nga Komisioni Evropian, me rekomandim të saktë se është gati menjëher të fillojë me negociata, proces që është rrumbullakësim i optimizmit Evropian në kuadër të vendeve të Ballkanit Perëndimor, i cili sërish paraqet lëndë djegëse primare për stabilitet dhe prosperitet të rajonit", theksoi Osmani, duke iu referuar Ministrit Rejnders synimin e Qeverisë për tu bërë partner i Bashkimit Evropian përballë sfidave bashkëkohore në ndërtimin e një Evrope më të sigurtë, më stabile dhe me prosperuese. Fillimi e negociatave me Unionin do të thotë një stimul shtesë për vendin që edhe më tej të luajë rolin e promotorit kryesorë të idesë Evropiane në Ballkan, si përfundim thelbësor i të gjithë rajonit, por edhe interes i pamohueshëm i vendeve-anëtare" shtoi Osmani.

Vizita bilaterale në Belgjikë po ndodh në një moment vendimtar, ku nga kryeqendra e saj ,vetëm dy ditë para, morrëm valorizim të qartë për çdo gjë për atë që arritëm vitin e kaluar- Maqedonia e Veriut të ketë dosie të pastërt dhe të bindshme Evropiane. Në zemër të themeluesit të vendit të BE-së, aty ku dëshirojmë të ndjehemi si në shtëpi, jemi të inkurajuar që ndajmë një vizion të berbashkët me Belgjikën për atë se progresi i secilit vend duhet të jetë i njohur në mënyrë objektive dhe të përshtatshme dhe se fillimi i negociatave të pranimit nuk do të thotë anëtarësim por vetëm hapje e derës të një udhëtimi të gjatë, të reformave thelbësore dhe evulocionit pozitiv.

Procesi do të thotë gjithashtu edhe qasje deri te një mjet i rëndësishëm dhe i vërtetuar për përforcimin e progresit të arritur, zhvillimin e mëtejshëm dhe evropianizimin e përhershëm të Ballkanit. Ky është interesi ynë por edhe interesi i fuqishëm i Bashkimit Evropian" theksoi MPJ Dimitrov.

ZKQRMV Osmani dhe MPJ Dimitrov potencuan përpjekjet e vendit për të vazhduar edhe më tej me agjendën reformuese në drejtim të transformimit të vendit në përputhje me rregullat dhe standardet Evropiane, por dhe në drejtim të implementimit të vlerave Evropiane në shtëpi dhe rajon.

Share!
Lajme
OSMANI: COVID KOORDINUES NË FABRIKA DHE INSTITUCIONE PËR ZBATIM TË REKOMANDIMEVE DHE KOMUNIKIM TË LEHTËSUAR
Respiratorët e donuar nga Mbretëria e Norvegjisë arritën në vend
OSMANI: KANOSJA NGA COVID ENDE NUK KA KALUAR MEDOEMOS TA MBAJMË KAPACITETIN E SISTEMIT SHËNDETËSOR
OSMANI: Ndihma e Polonisë në një linjë me fazën e dytë të lehtësimit të masave
OSMANI: NDIHMË NË KOHË DHE MIRË E TARGETUAR
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.