BALLINA | KONTAKT | МК | SQ | EN |
Lajme
Takim i Sekretares Shtetërore Gaber me Zëvendës Ministrin për Punë të Jashtmë të Republikës së Turqisë dhe Drejtor për Bashkimin Evropian Kajmakxhi
17:43, Monday, May 13, 2019

Sot në hapësirat e Sekretariatit për Çështje Evropiane Sekretarja Shtetërore Kalinka Gaber mbajti takim me Zëvendës Ministrin për Punë të Jashtme të Republikës së Turqisë dhe Drejtor pëe Bashkimin Evropian,Faruk Kajmakxhi.

 Gjatë takimit u konfirmua miqësia tradicionale mes dy vendeve, si dhe bashkëpunimi i suksesshëm. Bashkëbiseduesit shkëmbyen mendime për gjendjen në dy vendet si dhe per ngjarjet aktuale në rajon dhe për avancimin e metutjeshëm të bashkëpunimit përmes shkëmbimit të përvojave në fushën e euro-integrimeve.

Sekretarja Shtetërore z-nja Gaber potencoi përkushtimin e Qeverisë në realizimin e reformabe në fushat kyçe, ku dhe shprehu shpresën se gjithë kjo do të kontribuojë në rezultate pozitive dhe do të rezultojë me marrjen e vendimit nga ana e Këshillit me të cilën Republikës së Maqedonisë së Veriut do ti jepet data për fillimin e negociatave me Bashkimin Evropian në qershor të këtij viti.

Gjatë bisedimit dy bashkëbiseduesit së bashku potencuan nevojën nga rritja e dinamikës së bashkëpunimit në përgjithësi mes dy vendeve, në veçanti në fushën e integrimeve evropiane si dhe avansimin e marrëdhënieve bilatereale dhe multilaterale.

Share!
Lajme
Prezantohet Analiza e mardhënieve tregtare mbas Brexitit dhe marrëveshjes së propozuar për bashkëpunim tregtar mes Republikës ës Maqedonisë së Veriut dhe Mbretërisë së Bashkuar
Osmani dhe Dimitrov në Paris në takim me Monshalen
Osmani dhe Dimitrov e filluan vizitën në Paris në takim me Kleman Bon
Takim Osmani – Janakakis
OSMANI: SLLOVENIA ËSHTË MIK I SINQERTË I REPUBLIKËS SË MAQEDONISË SË VERIUT
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.