BALLINA | KONTAKT | | SQ | EN |
Lajme
OSMANI: ËSHTË I DUHUR DEBAT MË THELBËSOR PËR SHTESËN PËR FËMIJËN E TRETË
16:08, Thursday, December 27, 2018

Zëvendëskryetari I Qeverisë përgjegjës për Çështje Evropiane, Bujar Osmani, mbajti takim me përfaqësuesin e Unicef-it në Maqedoni, Benxhamin Perks.

Gjatë takimit, bashkëbiseduesit biseduan për prioritet e kësaj organizate ndërkombëtare në vend, për çka, Osmani shprehi faleminderim të veqantë për aktivitetet e vazhdueshme të cilat I zbaton Unicef-I në Republikën e Maqedonisë, qëllimi kryesor është mbështetja dhe mbrojtja e të drejtave të fëmijëve.

Ende kemi sfida në të cilat duhet të punojmë për të arritur mesataren evropiane për kualitet të mbrojtjes së fëmijëve, për çka, është e patjetërsueshme nevoja, ekspertiza dhe përkushtimi UNICEF-it theksoi Osmani , duke shprehur faliminderime të sinqerta dhe për mbështetjen dhe rolin e madh të UNICEF-it në periudhën e kaluar, veçanërisht gjatë krizës së migracionit, duke siguruar ndihmë për fëmijët-refugjatë dhe migrant të cilët kalojnë nëpër vendin tone

Në takim Osmani e riafiormoj qëndrimin që Maqedonisë I duhet politika për mbështetjen e familjeve të cilat e pranojnë sfidën që të kenë fëmijë të tretë. Maqedonia është ende vend në zhvillim, të cilën e pret periudh e rëndësishme për ta arritur standardin evropian, çka ,përsëri I I shfuqizon familjet të formojnë bashkësi më të mëdha si pasoj e shqetësimeve të tyre për kushtet që ato mundë të ju sigurojnë. Pikërisht për atë shkak shteti duhet të sigurojë mbështetje përkatëse për familje me më shum fëmijë shtoi Osmani, duke drejtuar edhe nevojën pë debatë më të thellë për shtesën për fëmijën e tretë.

Në fundë Osmani e konfirmoj angazhimin e vendit për anëtarësim në Bashkimin Evropian, pikërishtë në bazë të pranimit dhe zbatimit të vlerave Evropiane, siç është mbrojta dhe progresi I të drejtave të fëmijëve dhe shpreson se UNICEF-I do të vazhdojë me mbeshtetjen e reformave të nevojshme për integrimin euratlantik të Republikës së Maqedonisë, që kanë të bëjnë me këtë fushë.

Share!
Lajme
OSMANI: PARTNERITETI I SUKSESSHËM MES AGJENCIVE TË KB-SË DHE QEVERISË ZGJAT MË SHUMË SE 20 VJET
Pastrohet lokacioni i destinuar për stacion pastrimi të ujërave të zeza në Tetovë
OSMANI: MAQEDONIA E VERIUT DHE TURQIA MBETEN PARTNER STRATEGJIK
OSMANI: SHBA-të mund ta shohin Maqedoninë e Veriut si partner i Ballkanit
OSMANI DHE BEXHETI NËNSHKRUAN MEMORANDUM PËR BASHKËPUNIM MES SÇE-së DHE UNIVERSITETIT TË UEJL
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2019 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.