BALLINA | KONTAKT | | SQ | EN |
Lajme
OSMANI: NGA GJERMANIA PRESIM NDIHMË EDHE NË KËTË FAZË FINALE PËR INTEGRIMET TONA EVROPIANE
14:02, Friday, October 05, 2018

Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane, Bujar Osmani, mbajti takim me Torsten Fraj, deputet në Bundestagun Gjerman, i cili për vizitë qëndron në Republikën e Maqedonisë me ftesën e fondacionit Konrad Adenauer.

Në takim bashkëbiseduesit iu referuan ngjarjeve të reja si dhe ngjarjeve në vijim lidhur me progresin e vendit në procesin e integrimit evropian, në veçanti në kontekstin e rezultateve të referendumit dhe perspektivës euro- atlantike të vendit.

Morëm mesazh të qartë nga qytetarët deri tek elita politike që të marrin përgjegjësinë dhe ti sigurojnë vendit ardhmëri euro- atlantike potencoi Osmani, duke potencuar Kuvendin si institucion ku duhet të vazhdojë implementimi i Marrëveshjes së Prespës, realizimit të së cilit duhet ti kyçen të gjithë faktorët politik.

Implementimi i kësaj marrëveshjeje do të lëviz në mënyrë paralele me proceset e implementimit të reformave dhe detyrimeve të definuar në konkludimet e Samiteve të qershorit, si dhe realizimi i përshtatshëm i skriningut shpjegues me Komisionin Evropian që filloi javën e kaluar theksoi Osmani, duke potencuar përkushtimin e Sekretariatit për Çështje Evropiane, për përgatitjen e plotë dhe të duhur në përgjithësi të strukturës negociuese për negociatat në qershor të vitit të ardhshëm.

Osmani shprehu mirënjohje në emër të Qeverisë për mbështetjen e përgjithshme të Gjermanisë për Republikën e Maqedonisë, duke shprehur shpresë që edhe në këtë fazë finale, së bashku do ti tejkalojmë sfidat e fundit për rrumbullakimin e perspektivës euro- atlantike të vendit.

Share!
Lajme
OSMANI: SINJALE POZITIVE NGA BRUKSELI- PROCESI I ZGJERIMIT SËRISH KTHEHET LARTË NË AGJENDË
OSMANI: LLOJAN- MIRATOVC BËHET SIMBOL I PROGRESIT TË BASHKËPUNIMIT RAJONAL
OSMANI: BALLKANI PERËNDIMOR PRET ANËTARËSIM TË PLOTË NË BE
OSMANI: INTEGRIMET EVROPIANE NË PËRGJITHËSI KTHEHEN NË AGJENDËN E BE-së
OSMANI: VAZHDOJMË ME MONITORIM AKTIV TË REFORMAVE
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2019 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.