BALLINA | KONTAKT | | SQ | EN |
Lajme
OSMANI: ME PËRKUSHTIMIN TUAJ LATË GJURMË TË PASHLYESHME DHE JENI PJESË E SUKSESIT TË SOTËM TË MAQEDONISË
10:22, Tuesday, July 03, 2018
Zëvendëskryetari i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë, për Çështje Evropiane, Bujar Osmani, mbajti takim me Ambasadorin e Mbretërisë së Bashkuar në Republikën e Maqedonisë, Çarls Garet, me rastin e përfundimit të mandatit të tij.

Mirënjohje të sinqertë për angazhimin dhe përkushtimin tuaj, në veçanti vendosmërinë juaj për ta ndihmuar tejkalimin e krizës së thellë politike dhe institucionale, dhe për ta kthyer Maqedoninë në rrugën euro- atlantike, rrugë e cila na çoi deri në ftesë për anëtarësim në NATO, dhe datë për fillimin e negociatave me Bashkimin Evropian, theksoi Osmani, duke potencuar rolin e ambasadorit Çarls Garet si më të rëndësishmin për suksesin e sotëm të shtetit.

Krahas qëllimeve strategjike të shtetit si që janë integrimi në BE dhe NATO, Osmani theksoi edhe progresin e arritur në fusha të ndryshme si: në mbështetjen e reformave në administratë të Maqedonisë, arsimi, sistemi gjyqësor, demokracia dhe kohezioni social, reforma në sistemin e sigurisë etj. Maqedonia dhe Mbretëria e Bashkuar realizuan bashkëpunim në shume sfera, dhe ajo qe pres është ky bashkëpunim të vazhdojë edhe në të ardhmen, shpresoj edhe në thellimin e tij- theksoi Osmani.

Osmani i shprehu mirënjohje Mbretërisë së Bashkuar e cila krahas sfidave komplekse rreth BRGZIT, ende mbetet mbështetësi i fuqishëm i politikës së zgjerimit të BE-së, që është si garancë e sigurisë dhe stabilitetit të Evropës në përgjithësi. Për një javë jo të plotë, Londra do të jetë nikoqir i vendeve të Ballkanit Perëndimor, që së bashku me përfaqësuesit e Bashkimit Evropian, si pjesë i ashtuquajtur Procesi i Berlinit, do ta riafirmojnë orientimin euro- atlantik, do ti shqyrtojë sfidat për avancimin e bashkëpunimit të ndërsjellë, dhe do të hap mundësi për integrimin më të shpejtë të Ballkanit Perëndimor në Bashkimin Evropian-theksoi Osmani.
Share!
Lajme
OSMANI: Unifikimi I alfabetit paraqet unifikim letrar, kulturor dhe intelektual të Shqiptarëve
Osmani: do të ruajmë kursin e progresit në marrëdhëniet mes dy vendeve
Osmani së bashku me Filipçen në dorëzim pranimin e ndihmës Japoneze në më shumë klinika në Shkup
OSMANI: MAQEDONIA DO TË KETË SUKSES TA REALIZOJË AGJENDËN 2025 TË KOMISIONIT EVROPIAN
OSMANI: DO TI SIGUROJMË GJITHA PARAKUSHTET PËR KONFIRMIMIN E VENDIMIT PËR NEGOCIATAT E QERSHORIT 2019
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2018 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.