BALLINA | KONTAKT | | SQ | EN |
Lajme
OSMANI: PROGRESI NË MARRËDHËNIET E NDËRSJELLA DO TA TRASOJË RRUGËN PËR THELLIMIN E MIQËSISË MES DY VENDEVE
10:29, Wednesday, June 27, 2018
Zëvendëskryetari i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë, për Çështje Evropiane, Bujar Osmani, sot në hapësirat e Sekretariatit për Çështje Evropiane mbajti takim me Ambasadorin e Republikës së Kosovës në Maqedoni, Ylber Hysa, me rastin e përfundimit të mandatit të tij.

Maqedonia dhe Kosova realizuan progres të rëndësishëm ne marrëdhëniet e ndërsjella periudhën e kaluar, duke trasuar rrugën për thellimin e miqësisë mes dy vendeve theksoi Osmani, duke i shprehur falënderim ambasadorit Hysa, për kontributin e tij në ndërtimin e marrëdhënieve të mira fqinjësore mes dy vendeve.

Në vazhdim, bashkëbiseduesit shprehën kënaqësi nga progresi i realizimit të projekteve të përbashkëta, ne veçanti në pjesën e projekteve për bashkëpunim ndërkufitar, financuar nga fondet e IPA-s të Bashkimit Evropian, duke potencuar këtu edhe njërën ndër sukseset më të rëndësishme dhe vendosjen e gurthemelit të kalimit të përbashkët kufitar Belanoc- Stançiq. Në kontekst të lehtësimit të komunikimit mes dy vendeve, bashkëbiseduesit përshëndetën edhe progresin e projektit të autostradës që lidh Shkupin dhe Prishtinën, me çka dy vendet formalisht do të bëhen fqinj më të afërt.

Bashkëbiseduesit gjatë bisedës edhe një herë potencuan se Maqedonia dhe Kosova nuk kanë çështje të hapura, por kanë qëllime të përbashkëta, për të cilat së bashku do të punojnë anëtarësim në BE dhe NATO.
Share!
Lajme
Takimi i tretë i Komitetit Drejtues të projektit Mbështetje për menaxhim me fondet e BE-së
OSMANI: LATË GJURMË TË PASHLYESHME NË SUKSESIN DHE PROGRESIN E VENDIT
OSMANI: DO TË KEMI ZGJEDHJE PRESIDENCIALE TË LIRA, TË DREJTA DHE TË BESUESHME
OSMANI: me ndihmën e USAID Maqedonia ka vendosur themelet e rendit shoqeror bashkëkohor
OSMANI: ANËTARËSIMI NË NATO NXITJE PËR PROGRES EDHE NË INTEGRIME EVROPIANE
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2019 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.