BALLINA | KONTAKT | | SQ | EN |
Lajme
OSMANI: ORËT NË VIJIM VENDIMTARE PËR EPILOGUN E NEGOCIATAVE
12:30, Thursday, June 07, 2018

Zëvendëskryetari i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë, i ngarkuar për Çështje Evropiane, Bujar Osmani, së bashku me Ministrin e Ekonomisë, Kreshnik Bekteshi, në kuadrin e vizitës dyditore zyrtare në Bruksel, është takuar me Përfaqësuesen e Lartë të BE-së për Punë të Jashtme dhe Politikë të Sigurisë dhe nënpresidente e Komisionit Evropian, Federika Mogherini.

 

Me këtë rast, Zëvendëskryeministri Osmani e ka informuar atë me planin e ri të reformave, Planin 18, me të cilin Maqedonia mbetet e përkushtuar për procesin reformues edhe pas marrjes së rekomandimit dhe raportit pozitiv të Komisionit Evropian: Plani 3-6-9 krijoi një bazë solide për implementimin e reformave thelbësore dhe afatgjata për përafrimin e shoqërisë sonë me atë evropiane, kurse Plani 18 është vazhdimësi e logjikshme e agjendës reformatore të Qeverisë për një bashkërendim dhe përcjellje në vazhdimësi të këtyre reformave deri në çeljen e negociatave,- theksoi Osmani.

 

Gjatë takimit Osmani informoi bashkëbiseduesen edhe për përparimin e arritur në marrëdhëniet mes Republikës së Maqedonisë dhe Republikës së Greqisë, duke shprehur kënaqësinë  për përmirësimin e tyre, implementimin e masave të mirëbesimit, frenimin e përshkallëzimit të mospajtimeve politike, por edhe kënaqësinë me arritjet në bisedimet lidhur me çështjen e emrit:

 

  Kemi një përparim serioz dhe asnjëherë deri tani dy vendet nuk kanë qenë kaq afër zgjidhjes.  Orët në vazhdim mund të jenë vendimtare për epilogun e negociatave dhe më mbanë shpresa se epilogu eventual pozitiv  do të krijojë një klimë të mirë për thellimin e bashkëpunimit mes Maqedonisë dhe Greqisë si dhe të kushteve për avancimin e perspektives euro-atlantike të Maqedonisë, - shtoi Osmani.

 

Në fund të takimit, Zëvendëskryeministri Bujar Osmani shprehu shpresën se përparimi në implementimin e reformave, por edhe evitimin e barrierave politike, do të valorizohet në mënyrë përkatëse në samitet e këtij muaji të Bashkimit Evropian me çka do të vuloset e ardhmja evropiane e Maqedonisë, por edhe orientimi euro-atlantik I të gjitha vendeve të Ballkanit Perëndimor-. 

 

Share!
Lajme
OSMANI: COVID KOORDINUES NË FABRIKA DHE INSTITUCIONE PËR ZBATIM TË REKOMANDIMEVE DHE KOMUNIKIM TË LEHTËSUAR
Respiratorët e donuar nga Mbretëria e Norvegjisë arritën në vend
OSMANI: KANOSJA NGA COVID ENDE NUK KA KALUAR MEDOEMOS TA MBAJMË KAPACITETIN E SISTEMIT SHËNDETËSOR
OSMANI: Ndihma e Polonisë në një linjë me fazën e dytë të lehtësimit të masave
OSMANI: NDIHMË NË KOHË DHE MIRË E TARGETUAR
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.