BALLINA | KONTAKT | | SQ | EN |
Lajme
OSMANI: DERI NË FILLIM TË NEGOCIATAVE,QEVERIA MBETET E PËRKUSHTUAR NDAJ AGJENDËS REFORMUESE
18:38, Wednesday, June 06, 2018

Zëvendëskryetari i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë, për Çështje Evropiane, Bujar Osmani, së bashku me Ministrin e Ekonomisë Kreshnik Bekteshi,në kuadër të vizitës në Bruksel realizuan takim me Kristijan Danielson, Drejtor i Përgjithshëm në Drejtoratin për Politikë Evropiane të Fqinjësisë dhe Negocitat e Zgjërimit, ku dhe prezentoi Planin e ri reformues,Plani 18.

Osmani në takim u shpreh i kënaqur me zbatimin e Planit 3-6-9, veçanërisht me valorizimin e tij në një nga raportet më pozitive për Republikën e Maqedonisë, qe u shoqërua me një rekomandim të pastër dhe të pakushtëzuar për negociata nga Komisionit Evropian. "Qeveria ka një angazhim të fortë për të mbajtur agjendën e reformave në krye të listës së prioriteteve dhe pas implementimit të Planit 3-6-9,, Sekretariati për Çështje Evropiane mori përsipër hartimin e planit të ri të reformave për vitin 2018, zbatimi i të cilit duhet të përfundojë me publikimin e raportit të ri të Komisionit Evropian në fillim të vitit të ardhëshëm. ", tha Osmani.

Në vazhdim Zëvendëskryeministri Osmani theksoi se plani 3-6-9, krijoi një bazë solide për zbatimin e reformave thelbësore dhe afatgjata që synojnë harmonizimin e shoqërisë sonë me atë Evropiane, ku Plani 18 është një vazhdim i logjikshëm i agjendës së reformave të Qeverisë për koordinimin dhe përcjelljen sistematike të zbatimit te këtyre reformave. Në këtë kontekst, ai shtoi se plani i ri reformues përfshinë të gjitha vërejtjet dhe sugjerimet, e Raportit te Komisionit Evropian, dhe i njejti ngërthen edhe orientimet nga gjashtë iniciativat kryesore të Strategjisë së Komisionit Evropian.

Osmani kërkoi nga Drejtori i Përgjithshëm në Drejtoratin për Politikë Evropiane të Fqinjësisë dhe Negocita të Zgjërimit, Danielson , të kontribuojnë me vërejtjet, sugjerimet dhe komentet e tyre për finalizimin e Planit, i cili javën e ardhëshme pritet të miratohet nga Qeveria.

Share!
Lajme
Takim Angelovska-Bezhoska - Osmani: Banka Popullore është e angazhuar për proceset e integrimit evropian
OSMANI: AKTIVITET E UNOPS-IT NË REPUBLIKËN E MAQEDONIS SË VERIUT PO JAPIN REZULTAT
Thirrje e hapur deri tek të gjithë shkollat në territorin e Republikës së Maqedonisë së Veriut për pjesëmarrje në projektin e Sekretariatit për Çështje Evropiane Ditët e hapura të SÇE-së për nxënësit e klasës së pestë
Takim Osmani - : hulumtim mbi paragjykimin etnik në gjyqësor
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2019 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.