BALLINA | KONTAKT | | SQ | EN |
Lajme
OSMANI: NA DUHEN VENDIME TË GUXIMSHME - KËTU, TEK FQINJËT SI DHE TEK VENDET E BE-së
11:47, Thursday, May 10, 2018
Zëvendëskryetari i Qeverisë, për Çështje Evropiane, Bujar Osmani, në hapësirat e Sekretariatit për Çështje Evropiane mbajti takim me Ministrin Shtetëror Gjerman për Evropë, Mihael Roth.

Zëvendëskryeministri Osmani fillimisht shprehu falënderim për mbështetjen dhe përkushtimin e vazhdueshëm të Gjermanisë për integrimin evropiane të vendeve të Ballkanit Perëndimor, më fortë të shprehur përmes iniciativës Procesi i Berlinitsi dhe mbështetjen e drejtpërdrejtë dy palëshe që Republika e Maqedonisë e merr nga Gjermania. Osmani shprehu shpresë se në prag të ditëve dhe javëve vendimtare, Gjermania, do të vazhdojë me tempo të përforcuar ta kryesoj procesin e zgjerimit të BE-së, duke theksuar edhe mbështetjen për procesin euro- integrues të Maqedonisë.

Në këtë drejtim ai theksoi frymën pozitive e cila u krijua gjatë vitit të kaluar rreth ardhmërisë së vendeve të Ballkanit Perëndimor, progresi i të cilit u valorizua me Strategjinë e zgjerimit të Komisionit, si dhe më vonë edhe me Raportin për vendet e Ballkanit Perëndimor. Gjitha këto ngjarje, i gjithë ky kontekst krijoi atmosferë të re në rajon që paraqet guxim dhe shtytje për reforma të mëtutjeshme të cilët do ta afrojnë Ballkanin Perëndimor drejt BE-së, proces që shpresoj se do të kurorëzohet me konkluzione pozitive në prag të Samitit në Sofje, me të cilin do të betonohet orientimi euro-atlantik i rajonit- theksoi Osmani.

2018ta është vit kyç për progresin e Republikës së Maqedonisë, në përgjithësi, për perspektivën evropiane të Ballkanit Perëndimor. Ky viti gjatë të cilit ne, fqinjët tanë, si dhe vendet e Bashkimit Evropian duhet të marrim vendime të guximshme dhe të drejta- theksoi Osmani. Në këtë drejtim ai theksoi se Republika e Maqedonisë me sukses adresoi sfidat që qëndrojnë në rrugën e saj të integrimeve evropiane, për të cilin pres të rezultojë me vendim në takimin e qershorit të Këshillit të Evropës, për nisjen e negociatave, ndërkaq për suksesin i të cilit githsesi shpresojmë edhe në mbështetjen nga ana e Gjermanisë.
Share!
Lajme
OSMANI: NGA GJERMANIA PRESIM NDIHMË EDHE NË KËTË FAZË FINALE PËR INTEGRIMET TONA EVROPIANE
OSMANI: IMPLEMENTIMI I MARRËVESHJES SË PRESPËS, NXITJE PËR INTEGRIMIN E RAJONIT NË PËRGJITHËSI
OSMANI: NA NEVOJITET BASHKËPUNIM I NDËRSJELLË QË TË KUNDËRSHTOJMË SFIDAT BASHKËKOHORE
OSMANI: DO TI SHFRYTËZOJMË GJITHA MUNDËSITË PËR TË IMPLEMENTUAR VENDIMIN E QYTETARËVE NË KUVEND
OSMANI: NUK KEMI PASUR VENDIM MË TË RËNDËSISHËM PËR TË ARDHMEN TONË SE SA AI I SOTSHMI
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2018 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.