BALLINA | KONTAKT | | SQ | EN |
Lajme
OSMANI: LIRIA E RAPORTIMIT ËSHTË LIRI E SHOQËRISË
10:47, Thursday, May 03, 2018
Me rastin e shënimit të ditës Botërore të lirisë së medias, Sekretariati për Çështje Evropiane, në klubin e deputetëve organizoi brifing joformal dhe mëngjes me përfaqësues të mediave në kuadër të së cilit përmes bisedës së hapur dhe të sinqertë u diskutua për tema të ndryshme të interesit shoqëror.

Çështjet lidhur me mediat dhe transparencën e procesit politik, pavarësia në informim, përgjegjësia e shtetit dhe institucioneve drejt publikut si dhe sfidat bashkëkohore si që janë lajmet e reshme dhe manipulimet, janë gjithnjë interesant për bisedë. Sot është dita Botërore e raportimit, që paraqet një ndër segmentet themelore por edhe më të rëndësishme, ku fillon ndërtimi i një shoqërie demokratike bashkëkohore- theksoi Osmani ne fjalën e tij para fillimit të brifingut joformal me përfaqësues të mediave.

Në vazhdim ai potencoi se sfera e medias nuk paraqet sistem të izoluar, por liri të medias ndërtohet përmes ndërtimit të institucioneve të qëndrueshme, sundimit të ligjit, Qeverisë dhe institucioneve shtetërore transparente, konkurrencës, respektimit të rregullave dhe pikërisht për këtë liria e medias paraqet pasqyrë të qartë për gjendjen në shoqëri, për shkallën e zhvillimit demokratik, në përgjithësi shkallën e zhvillimit civilizues.

Shpresoj se ky shoqërim mund të ritet edhe në traditë të cilën çdo vit do ta shënojmë këtë ditë, si një kujtesë se liria e medias duhet vazhdimisht të trajtohet, dhe përfitimi i saj, të shënohet ashtu siç duhet- përfundoi Osmani.

Gjatë brifingut, përfaqësuesit e mediave kishin mundësi ti parashtronin gjitha pyetjet rreth ngjarjeve aktuale shoqërore dhe politike, si dhe në atmosferë të hapur ti ofrojnë pikëpamjet, mendimet, vërejtjet dhe komentet e tyre.
Share!
Lajme
OSMANI: VËRTETOJMË PRIORITETET E INVESTIMEVE PËRPARA AKTIVITETIT TË INVESTIMEVE TË PËRFORCUARA
OSMANI: ME FILLIMIN E PROCESIT TË SKRININGUT, MAQEDONIA BËHET TOP DESTINACION I BIZNESIT PËR KOMPANITË EVROPIANE
OSMANI: AGJENDA E REFORMËS VAZHDON PAVARSISHT NGA SFIDAT POLITIKE
OSMANI: NGA GJERMANIA PRESIM NDIHMË EDHE NË KËTË FAZË FINALE PËR INTEGRIMET TONA EVROPIANE
OSMANI: IMPLEMENTIMI I MARRËVESHJES SË PRESPËS, NXITJE PËR INTEGRIMIN E RAJONIT NË PËRGJITHËSI
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2018 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.