BALLINA | KONTAKT | | SQ | EN |
Lajme
OSMANI: KRYESIMI ME BE-NË ËSHTË NDER PËR REPUBLIKËN E BULLGARISË, POR EDHE SHANS I MADH PËR REPUBLIKËN E MAQEDONISË
14:36, Thursday, January 04, 2018

Zëvendëskryetari i Qeverisë përgjegjës për Çështje Evropiane, Bujar Osmani, me rastin e marrjes së Presidencës me Bashkimin Evropian nga ana e Republikës së Bullgarisë, në hapësirat e MQ-EU Info qendrës (Sheshi Maqedonia), realizoi takim joformal me Ambasadorin e Republikës së Bullgarisë Sh.T. Ivan Velikov Petkov. Në takim, Zëvendëskryeministri Osmani përcolli urimet nga ana e Qeverisë së Republikës së Maqedonisë deri tek Republika e Bullgarisë, për marrjen e Kryesimit me Bashkimin Evropian, ndërkaq u diskutua edhe për prioritetet e Presidencës së Bullgarisë, politika e zgjerimit, integrimi i Republikës Maqedonisë, bashkëpunimi rajonal si dhe tema tjera të interesit të përbashkët.

Kryesimi me Bashkimin Evropian nga ana e Republikës së Bullgarisë paraqet nder për Republikën e Bullgarisë, si dhe shans të madh për Republikën e Maqedonisë, për realizimin e progresit për integrimet tona europiane deklaroi Osmani për gazetarë, ai shtoi se kjo vërteton edhe moton nën të cilën Republika e Bullgarisë do të kryesojë me Bashkimin Europian Të bashkuar jemi më të fortë, me çka, edhe në mënyrë simbolike vërtetohet njëra nga prioritetet kyç të Presidencës Bullgare mbështetje të procesit për zgjerim të Bashkimit Evropian me vendet e Ballkanit Perëndimor. Bullgarinë e shohim si miku ynë, vend- lotues për aspiratat tona Evropiane, kurse Presidencën si shans historik për realizimin e progresit të rëndësishëm në rrugën drejt Bashkimit Evropian, Maqedonia dhe Bullgaria kanë më shumë punë të përbashkëta që i bashkojnë se sa që i ndajnë deklaroi Osmani.

Zëvendëskryeministri Osmani edhe një herë përsëriti qëndrimin se gjashtëmujori i ardhshëm paraqet periudhë shumë të rëndësishme për Republikën e Maqedonisë, shans historik për realizimin e progresit në procesin euro- integrues, ku edhe përsëriti pritjen e Qeverisë: Që nga fillimi i muajit të ardhshëm presim Strategjinë e Komisionit Evropian për zgjerim me vendet e Ballkanit Perëndimor njoftuar nga Presidenti i Komisionit Zhan Klod Junker, ku presim që në mënyrë të përshtatshme të shënuara perspektivat tona evropiane për vitin 2025. Më tepër presim rekomandim të jashtëzakonshëm, të rregullt të pastër dhe të pakushtëzuar nga ana e Komisionit Evropian për fillimin e negociatave për anëtarësim në Bashkimin Evropian. Dhe e gjithë kjo para mbajtjes së samitit historik për zgjerim të unionit në Sofja ku presim konkluzione ku do të betonohet perspektiva evropiane e Republikës së Maqedonisë dhe i gjithë  rajonit theksoi Osmani. Ai shtoi se edhe në fund të presidencës me Unionin, të Këshillit Evropian në qershor, pret edhe vendimin e Këshillit Evropian për fillimin e negociatave për anëtarësim me Republikën e Maqedonisë.

Share!
Lajme
OSMANI: REFORMAT DO TË BËHEN PRESIM REZULTATE KONKRETE KËTË VIT
OSMANI: NDËRTOJMË AUTOSTRADË MES MAQEDONISË DHE KOSOVËS, DUKE KRIJUAR ARDHMËRI PËR DY VENDET
OSMANI: HYMË NË NJË VIT TË RËNDËSISHËM PËR INTEGRIMET EVROPIANE TË VENDIT
OSMANI: ËSHTË I DUHUR DEBAT MË THELBËSOR PËR SHTESËN PËR FËMIJËN E TRETË
OSMANI: NË SÇE ËSHTË E PËRQENDRUAR EKSPERTIZA MË E FUQISHME PËR FILLIM TË SUKSESSHËM TË NEGOCIATAVE NË 2019
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2019 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.