BALLINA | KONTAKT | | SQ | EN |
Lajme
OSMANI: MARRËDHËNIET MES MAQEDONISË DHE KOSOVËS JANË SHEMBULL PËR FQINJËSI DHE MIQËSI TË MIRË
12:06, Thursday, November 30, 2017

Zëvendëskryetari i Qeverisë përgjegjës për Çështje Evropiane, Bujar Osmani, mbajti takim pune me ambasadorin e Republikës së Kosovës në Maqedoni, Ylber Hysa.

Në takim u diskutua për zhvillimin e marrëdhënieve mes dy vendeve, si për implementimin e detyrimeve për thellimin e marrëdhënieve të mira, të marra nga takimet e shumta të nivelit të lartë të realizuara periudhën e kaluar. U hapën çështje konkrete për avancimin e bashkëpunimit të ndërsjellë mes Republikës së Maqedonisë dhe Republikës së Kosovës, edhe atë në drejtim të projekteve konkrete në kuadër të iniciativave rajonale për bashkëpunim konektiviti agjenda e Procesit të Berlinit, projektet për bashkëpunim ndërkufitar, hapa konkrete për projektin Belanoc- Stançiq, ndërlidhja e Shkupit dhe Prishtinës me autostradë etj.

Aktivitetet e Qeverisë janë në drejtim të avancimit të marrëdhënieve me fqinjët, dhe në këtë kuptim, zhvillimi i marrëdhënieve mes Maqedonisë dhe Kosovës paraqesin shembull për miqësi të mirë- theksoi Osmani në takim. Bashkëbiseduesit riafirmuan angazhimet e tyre për bashkëpunim në kuadër të iniciativave rajonale, si dhe synimi i dy vendeve për perspektivat evropiane dhe euroatlantike të rajonit.
Share!
Lajme
OSMANI: INTEGRIMI PËRMES RESPEKTIMIT TË DIVERSITETIT ËSHTË BAZË PËR PAQE DHE PROSPERITET TË QËNDRUESHËM TË EVROPËS NË PËRGJITHËSI
OSMANI: U KRIJUA MOMENTUMI PËR TË CILIN SHPRESOJ QË DO TË DIMË GJITHË TA SHFRYTËZOJMË
OSMANI: PAS RAPORTIT, MAQEDONIA DEL NGA GJENDJA URGJENTE
OSMANI: VAZHDOJMË AGJENDËN REFORMUESE DERI NË ANËTARËSIMIN E PLOTË NË BE
SÇE publikoi Raportin detal faktografik për implementimin e Planit 3-6-9
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Sektorë
Njësi projektuese
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2018 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.