BALLINA | KONTAKT | | SQ | EN |
Lajme
OSMANI NË TAKIM ME BRGLEZ: VLERËSOHET NDIHMA E SLLOVENISË PËR INTEGRIMIN E VENDIT NË BE
15:28, Tuesday, September 12, 2017
Zëvendëskryetari i Qeverisë, përgjegjës për Çështje Evropiane, Bujar Osmani, u takua sot me Kryetarin e Kuvendit të Sllovenisë, Milan Brglez, i cili ndodhet  për vizitë një ditore në Maqedoni.

Në takim u diskutua bashkëpunimi i suksesshëm dypalësh që po zhvillohet që nga viti 2004, si dhe u shqyrtuan mundësitë për avancimin e tij të mëtejshëm. Zëvendëskryeministri Osmani theksoi kënaqësinë me arritjet e deritashme në realizimin e projekteve me ndihmën e Sllovenisë, dhe theksoi se Sllovenia si partner i afërt i Maqedonisë është mbështetës i procesit euro-integrues të vendit:

Republika e Maqedonisë ndodhet në një moment specifik të zhbllokimit të proceseve euro- integruese, dhe mbështetja e cila vjen nga vendet tona mike nga brenda Unionit është me rëndësi të jashtëzakonshme,- theksoi Osmani në takim. Ai shtoi se relacionet tradicionalisht të afërta mes dy vendeve përbëjnë një  potencial shtesë për thellimin e marrëdhënieve dypalëshe dhe në këtë drejtim Maqedonia e shikon Slloveninë si vend-mik brenda Bashkimit Europian.

Zëvendëskryeministri Osmani iu referua edhe ndihmës që vjen nga Sllovenia në Maqedoni e që përbëhet nga ndërtimi i shkollave, mbështetja për ndërtimin e ujësjellësve, ndërlidhjes elektronike të komunave dhe ndihma të tjera të cilat drejtpërsëdrejti kanë të bëjnë me pushtetin lokal: Ndihma zhvillimore nga Sllovenia është fleksibile dhe e orientuar drejt rezultateve dhe për këtë arsye është e mirëseardhur,- theksoi Zëvendëskryeministri Osmani, duke iu falënderuar z. Brglez për mbështetjen e vazhdueshme të Maqedonisë nga ana sllovene.
Share!
Lajme
Brifing i Bujar Osmanit në Sekretariatin për Çështje Evropiane në temë Plani 3-6-9+ OSMANI: KEMI NEVOJË PËR NJË KONSENSUS TË GJERË SHOQËROR PËR REFORMAT E PLANIT 3-6-9
Takim i Komesarit Johanes Han me Osmanin, Spasovskin, Saljiun dhe Mançevskin OSMANI: PLANI 3-6-9 ËSHTË I RRUMBULLAKËSUAR NË TËRËSI DHE REFLEKTON OBLIGIMIN PËR REFORMA TË MAQEDONISË
Takim Osmani Ivanov OSMANI: ËSHTË I NEVOJSHËM KONSENSUS PËR REFORMAT PËR TA MBYLLUR ÇËSHTJEN E BE-SË DHE NATO-S NË VITIN 2018
Takimi Osmani Kalavera në Bruksel OSMANI: PRES PËRMIRËSIM TË DUKSHËM TË SHFRYTËZIMIT TË MJETEVE IPA
OSMANI NË QENDRËN E POLITIKËS EVROPIANE NË BRUKSEL OSMANI: IMPLEMENTIMI I PLANIT 3-6-9 DREJTON KAH NEGOCIATAT PËR ANËTARËSIMIN NË BE
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Sektorë
Njësi projektuese
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2017 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.