BALLINA | KONTAKT | МК | SQ | EN |
Lajme
TAKIM OSMANI – REI OSMANI: NA NEVOITET KONSESUS NDËRPARTIAK PËR ÇËSHTJET E EURO-INTEGRIMEVE
10:41, Sunday, September 03, 2017
Zëvendëskryetari i Qeverisë përgjegjës për Çështje Evropiane Bujar Osmani kishte takim me Drejtorin e Fondacionit Konrad Adenauer në Maqedoni, Johanes Rei.

Në takim Osmani shkurtimisht informoi Rei për vizitën e tij në Berlin, ku realizoi takim edhe me Lars Hansel, udhëheqës i Sektorit për Europë në Fondacionin Konard Adenauer, kurse diskutuan edhe për fushat në të cilat mundet të avancohet bashkëpunimi në drejtim të mbështetjes së procesit të integrimit Evropian të vendit.

Zëvendëskryeministri Osmani theksoi se prezenca 17-vçare e deritanishme e Fondacionit në Maqedoni ishte përkushtuar në promovimin e dialogut ndëretnike mes qytetarëve të besimeve të ndryshme, mbështetje e sektorit civil dhe kontribuoi në përafrimin e vendit deri në strukturat euro-atlantike. Në këtë kontekst, Osmani kërkoi mbështetje të targetuar, sepse, si që tha, agjenda e re reformuese kërkon investime afatgjate në këtë periudhë kur buxheti Nacional nuk është në gjendje të mirë, dhe ku vërejmë humbje nga fondet e IPA-s.

Në takim Osmani njoftoi Rei-n me sistemin e ri politik në Maqedoni, fokusin drejt integrimeve euro- atlantike të Qeverisë së re, implementimin e Planit 3-6-9, momentin e ri politik krijuar pas nënshkrimit të marrëveshjes ndërfqinjësore me Bullgarinë, si dhe miratimi i projekt ligjit të ri për gjuhë me të cilën mbyllet edhe çështja e fundit e hapur sipas Marrëveshjes kornizë të Ohrit, dhe theksoi se Fondacioni Konrad Adenauer mundet në mënyre të drejtë për drejtë ta mbështes edhe Qeverinë edhe partitë politike nga të gjitha anët të spektrit politik të punojnë së bashku për realizimin e reformave qe janë të interesit Nacional, për të cilat nevoitet konsensus nga të gjitha anët.
Share!
Lajme
OSMANI: BRITANIA E MADHE ËSHTË PARTNER I RËNDËSISHËM I MAQEDONISË
OSMANI: JEMI TË PËRKUSHTUAR NË PËRGJITHËSI NË IMPLEMENTIMIN E OBLIGIMEVE TË MARRA
OSMANI: BASHKËPUNIMI I SHKËLQYER ZHVILLIMOR MES REPUBLIKËS SË MAQEDONISË DHE REPUBLIKËS POPULLORE TË KINËS, THELLON BASHKËPUNIMIN E PËRGJITHSHËM BILATERAL MES DY VENDEVE
OSMANI: NDIHMA NORVEGJEZE DO TË JETË KONTRIBUT I RËNDËSISHËM PËR ZBATIMIN EFIKAS DHE NË KOHË TË REFORMAVE PRIORITARE
OSMANI: BANKA EUROPIANE PËR RINDËRTIM DHE ZHVILLIM PARTNER I RËNDËSISHËM NË IMPLEMENTIMIN E REFORMAVE TË REPUBLIKËS SË MAQEDONISË
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2018 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.