BALLINA | KONTAKT | МК | SQ | EN |
Lajme
Takim i zëvendëskryeministrit Besimi me zëvendëskryeministrin Miroslav Lajçak
14:13, Wednesday, December 10, 2014

Zëvendëskryeministri i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë përgjegjës për çështje evropiane Dr. Fatmir Besimi gjatë vizitës së tij në Republikën e Sllovakisë, takoi Zëvendëskryeministrin e Republikës së Sllovakisë për Punë të Jashtme dhe për Çështje Evropiane, z. Miroslav Lajçak.

Në fillim të takimit, Zëvendëskryeministri Besimi dhe Lajçak diskutuan për marrëdhëniet e mira dypalëshe mes Republikës së Maqedonisë dhe Republikës së Sllovakisë si dhe për mundësitë e thellimit të mëtejshëm të tyre, me qëllim të shkëmbimit të përvojave ne zbatimin e reformave dhe afrimin e vendit drejtë Bashkimit Evropian dhe shfrytëzimit të fondeve të BE-së.

Besimi në takim diskutoi për procesin eurointegrues të Republikës të Maqedonisë dhe përpjekjet e Qeverisë në realizimin e agjendës të BE-së, që paraqet prioritet kyç strategjik për vendin tonë.

“Samiti i dhjetorit i Këshillit Evropian paraqet një mundësi të shkëlqyer për vendet që e mbështesin Republikën e Maqedonisë në procesin eurointegrues, të shprehin mbështetjen e tyre dhe me këtë Maqedonisë ti jepet dritë e gjelbër për të filluar bisedimet për anëtarësim në BE” – tha Besimi.

Rreth raportit të Komisionit Evropian për progresin e Republikës të Maqedonisë per vitin 2014, Besimi tha se është shumë e rëndësishme marrja e rekomandimit të gjashtë për fillimin e bisedimeve për aderim në BE, e cila është e rëndësishme jo vetëm vazhdimin e procesin të reformave, por edhe për ruajtjen e përqendrimit në përmbushjen e detyrimeve ndaj BE-së. Raporti i KE-së jep një pasqyrim objektiv të progresit të arritur, si dhe të rekomandimeve në sferat që kërkohet progres më i madh në të ardhmen. Lidhur me konstatimet në Raport, Besimi tha se qeveria tashmë ka të përgatitur projekt Planin Akcionar ku janë paraparë aktivitete afatshkurtra dhe afatmesme dhe kuadër kohore për zbatimin e tyre në fushat kyçe siç janë reformat në gjyqësor, lufta kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar, liria e shprehjes dhe mediat, marrëdhëniet ndëretnike, reformat në administratë, reformat ekonomike etj.

Mes të tjerash, zëvendëskryeministri Besimi theksoi se gatishmëria e Komisionit Evropian për vazhdimin e Dialogut për Aderim në Nivel të Lartë është me rëndësi të madhe për Republikën e Maqedonisë dhe se jemi të gatshëm ti përcaktojmë prioritetet e ardhshme në këtë drejtim, me qëllim të ruajtjes së momentit pozitiv dhe dinamikës së reformave në drejtim të afrimit të vendit drejt BE-së edhe përkundër pritjes së gjatë për marrje të datës zyrtare për bisedime.

Gjatë vizitës së tij në Republikën e Sllovakisë zëvendëskryeministri Besimi u takua edhe me kryetarin e Komisionit për çështje Evropiane z. Lubosh Blaha, ku edhe njëherë u përsërit mbështetja që Republika e Sllovakisë ia ofron Republikës së Maqedonisë në procesin eurointegrues. Të dy bashkëbiseduesit biseduan për thellim të mëtutjeshëm të marrëdhënieve të mira ekzistuese bilateral në drejtim të shkëmbimit të përvojave në sfera me interes të përbashkët.

Share!
Lajme
ZKQ Dimitrov në mbledhje me video konferencë me Eurokomesarin për Fqinjësi dhe Zgjerim dhe kolegët nga rajoni
Nga takimi Dimitrov-Rot: „ Me një shtet mik si Gjermania në krye të Bashkimit Evropian suksesi I përbashkët është i patjetërsueshëm“
Dimitrovi: „Në dritën e sigurimit të mbështetjes financiare për BP, veçanërish do të jetë i rëndësishm miratimi i Planit të Investimeve Ekonomike për rajonin, në mënyrë që të përshpejtojë zhvillimin ekonomik dhe një standard më të mirë të jetesës për qytetarët e rajonit"
Takim i Dimitrovit me këshilltarin e Merkelit: Mbajtja e konferencës së parë ndërkombëtare gjatë kohës së Presidencës Gjermane do të jetë nxitje e madhe për të ecur në fazën thelbësore nga rruga drejt antarësimit në BE
ZKQ Dimitrov në Berlin në takim me këshilltarin për politikë të jashtme të kryetarit Shtajnmer, Bager
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.