BALLINA | KONTAKT | МК | SQ | EN |
Lajme
Takimi i Zëvendëskryeministrit Besimi me Raportuesin për Maqedoninë në Parlamentin Evropian, Ivo Vajgl
13:33, Friday, December 05, 2014

Zëvendëskryetari i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë për Çështje Evropiane Dr. Fatmir Besimi, sot realizoi takim me Raportuesin e ri për Republikën e Maqedonisë në Parlamentin Evropian, Ivo Vajgl.

Në fillim të takimit, Zëvendëskryeministri Besimi uroi Vajglin për funksionin e tij të ri, dhe i dëshiroi sukses punë të suksesshme në realizimin e angazhimeve dhe shprehi gatishmërinë për vazhdimin dhe avancimin e punës së suksesshme të deritanishme, në të gjitha fushat me interes të përbashkët. Gjithashtu, u falënderua për mbështetjen që Republika e Maqedonisë e merr në vazhdimësi nga Parlamenti Evropian, lidhur me reformat dhe agjendën Evropiane, si dhe për mbështetjen në procesin për fillimin e negociatave për anëtarësim në Bashkimin Evropian.

Zëvendëskryeministri Besimi theksoi së integrimi Euroatlantik mbetet prioritet strategjik kyç në vendin tonë, ndërsa Qeveria edhe më tej vazhdon me përpjekje të forta t’i zbatojë reformat dhe masat e nevojshme për afrimin e mëtejmë ligjor dhe institucional të vendit kah Bashkimi Evropian.

Gjithashtu, në takim u diskutua Plani i Veprimit i përgatitur sipas rekomandimeve të Komisionit Evropian dhe për prioritetet që janë kyçe në procesin e aderimit në BE, të konfirmuara me Dialogun e Aderimit në Nivel të Lartë, siç janë: liria e të shprehurit dhe mediave, gjyqësori, lufta kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar, marrëdhëniet ndëretnike, reformat në administratën publike, marrëdhëniet e mira ndërfqinjësore, bashkëpunimi rajonal, rritja e zhvillimit ekonomik dhe punësimi.

Eurodeputeti Vajgl, theksoi gatishmërinë e tij për mundësimin e kontributit të mëtejmë për përkrahje të bashkëpunimit dhe për procesin e reformave në vendin tonë, në aspekt të angazhimit të tij personal, dhe në aspekt të Parlamentit Evropian. Njëkohësisht, Raportuesi për Maqedoninë në Parlamentin Evropian, theksoi nevojën për gjetjen e zgjidhjes lidhur me bojkotin e Parlamentit nga ana e opozitës si dhe seriozitetin e çështjeve lidhur me mediat, shoqërinë civile dhe sundimin e ligjit. Ai theksoi se shpreson që aderimi përfundimtar i Republikës së Maqedonisë, do të ndikojë pozitivisht në zhvillimin e vendit dhe të rajonit.

Në fund, bashkëbiseduesit theksuan se bashkëpunimi mes Republikës së Maqedonisë dhe Parlamentit Evropian, ashtu si deri më tani, do të vazhdojë me tempo dhe dinamikë të fuqishme dhe me qasje e mbështetje të përbashkët në përmirësimin dhe realizimin e mëtejmë të reformave në çdo sferë shoqërore

Share!
Lajme
ZKQ Dimitrov në mbledhje me video konferencë me Eurokomesarin për Fqinjësi dhe Zgjerim dhe kolegët nga rajoni
Nga takimi Dimitrov-Rot: „ Me një shtet mik si Gjermania në krye të Bashkimit Evropian suksesi I përbashkët është i patjetërsueshëm“
Dimitrovi: „Në dritën e sigurimit të mbështetjes financiare për BP, veçanërish do të jetë i rëndësishm miratimi i Planit të Investimeve Ekonomike për rajonin, në mënyrë që të përshpejtojë zhvillimin ekonomik dhe një standard më të mirë të jetesës për qytetarët e rajonit"
Takim i Dimitrovit me këshilltarin e Merkelit: Mbajtja e konferencës së parë ndërkombëtare gjatë kohës së Presidencës Gjermane do të jetë nxitje e madhe për të ecur në fazën thelbësore nga rruga drejt antarësimit në BE
ZKQ Dimitrov në Berlin në takim me këshilltarin për politikë të jashtme të kryetarit Shtajnmer, Bager
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.