BALLINA | KONTAKT | МК | SQ | EN |
Lajme
Takimi i parë zyrtar i Zëvendëskryeministrit Besimi me Eurokomesarin Han - Përshpejtim të integrimeve të BE-së, unitet politik dhe zhvillim ekonomik
13:29, Thursday, December 04, 2014

Zëvendëskryetari i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë për Çështje Evropiane Dr. Fatmir Besimi, sot ne Bruksel takoi anëtarin e Komisionit Evropian përgjegjës për Politikë Fqinjësore dhe Negociata për Zgjerim, Johanes Han.

Besimi, në fillim të takimit uroi Komesarin Han për funksionin e të tij të ri, duke i dëshiruar realizim të suksesshëm të qëllimeve të caktuara, në kuadër të kompetencave të tija të zgjuara.

Në takim, fokusi u vendos në përpjekjet që i bën Qeveria e Republikës së Maqedonisë në drejtim të zbatimit të reformave të cilat janë të nevojshme për realizimin e suksesshëm të procesit të eurointegrimeve të vendit tonë. Besimi, në këtë kontekst, theksoi se Qeveria tani më ka përgatitur Draft-planin e veprimit të prioriteteve të zgjedhura me të cilat parashikohen aktivitete konkrete dhe kornizë kohore për realizimin e tyre në fushat kryesore, duke u bazuar në gjetjet e Raportit për progres, siç janë reformat në gjyqësi me qëllim të përmirësimit të cilësisë së drejtësisë dhe besimit të qytetarëve në këtë sistem, të drejtën e shprehjes dhe mediave, përmirësimin i marrëdhënieve ndëretnike, reformat në administratën publike, marrëdhëniet e mira ndërfqinjësore dhe bashkëpunimin rajonal, reformat zgjedhore në përputhje me rekomandimet e OSBE/ODIHR, shfrytëzimin efektiv të fondeve IPA etj.

Eurokomisari Han, vuri në dukje nevojën për unitet politik në Republikën e Maqedonisë për integrime në BE si përgjigje të përcaktimit të qartë të shumicës së qytetarëve të Republikës së Maqedonisë, të cilët e shohin ardhmërinë e Republikës së Maqedonisë në BE dhe shtoi se vetëm me punë të përkushtuar, sinqeritet, partneritet dhe gjetje të përbashkët të zgjidhjeve për çështjet e hapura më shtetet fqinje, Republika e Maqedonisë dhe vendet tjera të Ballkanit Perëndimor do të arrijnë ti tejkalojnë sfidat dhe të bëhen anëtare të plotfuqishme të Bashkimit Evropian. Ai potencoi se zgjerimi i BE-së është pjesë përbërëse e agjendës së Bashkimit Evropian dhe se Komisioni Evropian është i gatshëm ta ndihmoje Maqedoninë në zbatimin e procesit të reformave.

Besimi me këtë rast potencoi se është e nevojshme të ruhet kredibiliteti i politikës së zgjerimit dhe të ruhet fokusi i procesit të reformave në vend përmes instrumentit i cili do ti mobilizojë të gjithë faktorët, siç është Dialogu Aderues tani më i vendosur i Nivelit të Lartë (DANL). Ai shtoi se Maqedonia është e gatshme të vazhdojë me të njëjtin sa më shpejtë, me qëllim të ruajtjes së dinamikës në zbatimin e reformave dhe të parandalohet ngecja eventuale në këtë drejtim për shkak të pritjes së gjatë për përcaktim të datës për negociata.

Zëvendëskryeministri Besimi, kërkoi mbështetje më të fuqishme nga Eurokomesari Han dhe Komisioni Evropian në Samitin e dhjetorit të Këshillit Evropian. Gjithashtu u dakorduan për vizitë të Maqedonisë nga ana e Eurokomesari Han në një të ardhme të afërt.
 

Share!
Lajme
Takim i Dimitrovit me këshilltarin e Merkelit: Mbajtja e konferencës së parë ndërkombëtare gjatë kohës së Presidencës Gjermane do të jetë nxitje e madhe për të ecur në fazën thelbësore nga rruga drejt antarësimit në BE
ZKQ Dimitrov në Berlin në takim me këshilltarin për politikë të jashtme të kryetarit Shtajnmer, Bager
Takim i ZKQ Dimitrov me ambasadoren kroate Tiganj
Takim i ZKQ Dimitrov me ambasadorin austriak Vucas
Zëvendëskryeministri Dimitrov në vizitë pune në presidencën gjermane të BE-së
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.