BALLINA | KONTAKT | МК | SQ | EN |
Lajme
Zëvendëskryeministri Besimi për vizitë pune në Francë
15:19, Tuesday, December 02, 2014

Zëvendëskryetari i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë për Çështje Evropiane, Dr. Fatmir Besimi, i cili qëndron për vizitë punë në Republikën e Francës, realizoi takim me Ministrin për Çështje Evropiane të Republikës së Francës, z. Harlem Dezir, me të cilin biseduan rreth marrëdhënieve të mira mes Republikës së Maqedonisë dhe Republikës së Francës të cilat janë të hapura dhe ekziston dialog konstruktiv për thellim të vazhdueshëm të bashkëpunimit në fusha me interes të përbashkët. Ministri Dezir theksoi se Franca plotësisht mbështet Maqedoninë në realizimin qëllimeve strategjike për integrim në Bashkimin Evropian dhe NATO.

Besimi, duke u fokusuar në reformat që zbaton Republika e Maqedonisë, theksoi se Qeveria është duke bërë përpjekje për realizimin e Agjendës së BE-së, e cila paraqet qëllim kryesor strategjik të vendit. Detajisht është shqyrtuar Raporti nga Komisioni Evropian për progres të Republikës së Maqedonisë dhe sipas gjetjeve të Raportit, është përgatitur Draft-Plani i veprimit ku janë të parashikuara qëllimet afatshkurtra dhe afatmesme të cilat do të fokusohen në përmirësimin e gjendjes në fushat prioritare siç janë gjyqësia, liria e shprehjes dhe mediat, zhvillimi ekonomik, marrëdhëniet e mira ndërfqinjësore etj. – theksoi Besimi.

Njëherësh, Besimi shtoi se Maqedonia me reformat e deritanishme të zbatuara, veç më është e gatshme për fillimin e negociatave për anëtarësim në Bashkimin Evropian, prandaj mbështetja e Francës në Samitin e dhjetorit të Këshillit të Evropës, do të ishte e mirëseardhur duke pas parasysh se Franca është një nga vendet anëtare të BE-së e cila e mbështet integrimin e vendeve të Ballkanit Perëndimor. Përmes integrimit të vendeve të Ballkanit Perëndimor, bashkëpunimit të ndërsjellë dhe gjetjes së zgjidhjeve për çështjet e hapura, do të kontribuohet në përforcimin e stabilitetit në rajon – potencoi Besimi.

Zëvendëskryeministri Besimi u takua edhe me deputetin e Asamblesë Kombëtare, z. Filip Duron kryetar i grupit për miqësi franko-maqedonase, me të cilin bisedoi për mundësitë mes dy vendeve në fusha me interes të përbashkët, për mundësitë e këmbimit të përvojave në përforcimin e administratës publike, absorbimit të fondeve evropiane, zhvillimit ekonomik, uljes së papunësisë, ballafaqimin me sfidat qe sjell globalizimi etj.

Gjatë ditës, zëvendëskryeministri Besimi do të merr pjesë edhe në simpozium të organizuar nga Qendra për Studime dhe Hulumtime Ndërkombëtare (CERI), me temë “Integrimi Evropian i Ballkanit – Çka më tej? Ku do të marrin pjesë edhe Drejtori i Komisionit Evropian në Drejtoratin e Përgjithshëm për Zgjerim, z. Pjer Mirel, Drejtorin e Nismës Evropiane për Stabilitet, z. Gerald Knaus dhe akademik të Universitetit të Gracit, të cilët do të flasin për rëndësinë e integrimit të Ballkanit në BE, sfidat dhe përfitimet nga përfshirja e këtyre vendeve në Union.

Gjatë qëndrimit të tij në Paris, nesër, Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane, z. Besimi, do të takohet me Kryetaren e Komisionit për Çështje Evropiane, z-nj Daniele Auroi.

Share!
Lajme
ZKQ Dimitrov në mbledhje me video konferencë me Eurokomesarin për Fqinjësi dhe Zgjerim dhe kolegët nga rajoni
Nga takimi Dimitrov-Rot: „ Me një shtet mik si Gjermania në krye të Bashkimit Evropian suksesi I përbashkët është i patjetërsueshëm“
Dimitrovi: „Në dritën e sigurimit të mbështetjes financiare për BP, veçanërish do të jetë i rëndësishm miratimi i Planit të Investimeve Ekonomike për rajonin, në mënyrë që të përshpejtojë zhvillimin ekonomik dhe një standard më të mirë të jetesës për qytetarët e rajonit"
Takim i Dimitrovit me këshilltarin e Merkelit: Mbajtja e konferencës së parë ndërkombëtare gjatë kohës së Presidencës Gjermane do të jetë nxitje e madhe për të ecur në fazën thelbësore nga rruga drejt antarësimit në BE
ZKQ Dimitrov në Berlin në takim me këshilltarin për politikë të jashtme të kryetarit Shtajnmer, Bager
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.