BALLINA | KONTAKT | МК | SQ | EN |
Lajme
Zëvendëskryeministrit Besimi takoi ambasadorin e Mbretërisë së Norvegjisë, Sh.E. Nils Ragnar Kamsvog
15:50, Wednesday, November 19, 2014

Zëvendëskryetari i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë për Çështje Evropiane Dr. Fatmir Besimi, sot u takua me ambasadorin e Mbretërisë së Norvegjisë, Sh.E. Nils Ragnar Kamsvog.

Në takim u bisedua për procesin e integrimit evropian të Republikës së Maqedonisë si dhe arritjet kryesore dhe sfidat me të cilat ballafaqohet vendi, të shënuara në Raportin e tetorit të Komisionit Evropian, në drejtim të tejkalimit të sfidave dhe arritjes së progresit plotësues deri në Këshillin e dhjetorit të BE-së.

Në takim, zëvendëskryeministri Besimi nënvizoi se integrimi Euro-atlantik mbetet prioritet strategjik kyç i vendi tonë, ndërkaq Qeveria edhe më tej vazhdon me përpjekje të fuqishme të zbatojë reformat e nevojshme në gjyqësi, luftën kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar, përmirësimin e marrëdhënieve ndëretnike bazuar në parimin e tolerancës dhe respektit të ndërsjellë dhe rritjen e zhvillimit ekonomik dhe punësimeve.

Mes tjerash, Besimi theksoi se Norvegjinë e shohim si një partner të rëndësishëm me potenciale të mëdha për zhvillim të bashkëpunimit bilateral dhe përforcimin e kapaciteteve administrative në procesin e afrimit kah BE-ja.

Ambasadori i Norvegjisë Kamsvog, theksoi se Norvegjia fuqishëm mbështet zgjerimin e Bashkimit Evropian dhe do të vazhdojë të mbështesë Republikën e Maqedonisë në këtë rrugë, përmes projekteve konkrete bilaterale për zhvillim dhe bashkëpunim sektorial.

Dy bashkëbiseduesit theksuan se marrëdhëniet e mira bilaterale dhe këmbimi i përvojave mes administratës dhe palëve të tjera të interesuara mes Republikës së Maqedonisë dhe Norvegjisë do të vazhdojnë edhe më tej dhe gjithashtu do të punohet edhe në thellimin e bashkëpunimit të mëtutjeshëm në fushat prioritare për reforma.

Share!
Lajme
ZKQ Dimitrov në mbledhje me video konferencë me Eurokomesarin për Fqinjësi dhe Zgjerim dhe kolegët nga rajoni
Nga takimi Dimitrov-Rot: „ Me një shtet mik si Gjermania në krye të Bashkimit Evropian suksesi I përbashkët është i patjetërsueshëm“
Dimitrovi: „Në dritën e sigurimit të mbështetjes financiare për BP, veçanërish do të jetë i rëndësishm miratimi i Planit të Investimeve Ekonomike për rajonin, në mënyrë që të përshpejtojë zhvillimin ekonomik dhe një standard më të mirë të jetesës për qytetarët e rajonit"
Takim i Dimitrovit me këshilltarin e Merkelit: Mbajtja e konferencës së parë ndërkombëtare gjatë kohës së Presidencës Gjermane do të jetë nxitje e madhe për të ecur në fazën thelbësore nga rruga drejt antarësimit në BE
ZKQ Dimitrov në Berlin në takim me këshilltarin për politikë të jashtme të kryetarit Shtajnmer, Bager
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.