BALLINA | KONTAKT | МК | SQ | EN |
Lajme
Bashkimi Evropian në Maqedoni – Kafe Pauzë me Ambasadën Italiane
14:35, Thursday, November 06, 2014

Sot në hapësirat e Info Qendrës MK-BE, Sekretariati për Çështje Evropiane në bashkëpunim me Ambasadën Italiane, mbajti takimin e parë nga seria e ngjarjeve të parapara në kuadër të projektit “Bashkimi Evropian në Maqedoni – Kafe Pauzë me Ambasadën Italiane”

Në këtë ngjarje morën pjesë organizatat rinore, qytetarët, të punësuarit në SÇE, ambasadorët e vendeve anëtare të BE-së dhe përfaqësues të mediave të cilat patën rastin të takohen me Zëvendëskryetarin për Çështje Evropiane, Dr. Fatmir Besimi dhe ambasadorin Italian z. Ernesto Beleli, i cili u prezantoi të pranishmëve vlerat, traditën dhe kulturën Italiane.

Sekretariati për Çështje Evropiane dhe Ambasada Italiane, vendosën që kafen pauzën e tyre ta kalojnë nën tingujt e muzikës Italiane, kafesë dhe ushqimit italian.

Qëllimi kryesor i kësaj ngjarjeje është afrimi i vlerave të BE-së dhe vendeve anëtare të tyre deri tek qytetarët e Republikës së Maqedonisë, kyçja e të rinjve në promovimin e vlerave të BE-së, mundësia e çdo qytetari për tu përfshirë, si dhe bashkëpunimi joformal më i ngushtë me mediat.

Zëvendëskryeministri Besimi theksoi se përfshirja e ambasadave – ambasadorëve të vendeve anëtare të BE-së, në realizimin e këtyre ngjarjeve në të ardhmen, është edhe një dëshmi se ata me të vërtet janë miqtë tanë të afërt dhe se ata sinqerisht e përkrahin integrimin e Maqedonisë në Bashkimin Evropian.

Projekti “Bashkimi Evropian në Maqedoni“ do të realizohet në bashkëpunim me ambasadat e vendeve anëtare të Bashkimit Evropian në Republikën e Maqedonisë, ku ngjarjet promovuese do të organizohen enkas për secilin shtet anëtar të BE-së, një herë në muaj.

Share!
Lajme
ZKQ Dimitrov në mbledhje me video konferencë me Eurokomesarin për Fqinjësi dhe Zgjerim dhe kolegët nga rajoni
Nga takimi Dimitrov-Rot: „ Me një shtet mik si Gjermania në krye të Bashkimit Evropian suksesi I përbashkët është i patjetërsueshëm“
Dimitrovi: „Në dritën e sigurimit të mbështetjes financiare për BP, veçanërish do të jetë i rëndësishm miratimi i Planit të Investimeve Ekonomike për rajonin, në mënyrë që të përshpejtojë zhvillimin ekonomik dhe një standard më të mirë të jetesës për qytetarët e rajonit"
Takim i Dimitrovit me këshilltarin e Merkelit: Mbajtja e konferencës së parë ndërkombëtare gjatë kohës së Presidencës Gjermane do të jetë nxitje e madhe për të ecur në fazën thelbësore nga rruga drejt antarësimit në BE
ZKQ Dimitrov në Berlin në takim me këshilltarin për politikë të jashtme të kryetarit Shtajnmer, Bager
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.