BALLINA | KONTAKT | | SQ | EN |
Lajme
OSMANI: MAQEDONIA E VERIUT INSTITUCIONALISHT ËSHTË E LIDHUR ME BE-NË DHE ËSHTË ÇËSHTJE E BRENDSHME E BE-SË
12:19, Monday, November 04, 2019

Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane, Bujar Osmani, mori pjesë në shënimin e ditës së sigurimeve dhe dhjetëvjetorin nga formimi i Agjencisë për Mbikëqyrje të Sigurimeve.

Sektori i sigurimeve është një ndër segmentet më të mëdhenj dhe më të rëndësishëm i sektorit financiar në Republikën e Maqedonisë së Veriut, për të cilën tani më është vendosur kornizë solide ligjore dhe institucionale dhe në mënyrë përkatëse e transponuar me të drejtën relevante të Bashkimit Evropian e cila vazhdimit  po përmirësohet- theksoi Osmani para të pranishëmve ku potencoi se dëshmia për progres të vazhdueshëm në harmonizimin e tregut të sigurimeve në Republikën e  Maqedonisë së Veriut me standardet evropiane janë raportet e Komisionit Evropian në të cilat qartë dallohen aktivitetet e reformave të zbatuara.

Progresi në këtë fushë, si dhe harmonizimi i deritanishëm, nuk është rast i izoluar, sepse praktikisht në të gjitha fushat Republika e Maqedonisë së Veriut në mënyrë të vazhdueshme po harmonizohet me BE-në, dhe institucionalisht lidhet me vendet -  anëtare, kështu që nga këtu ne më jemi pjesë e brendshme e Unionit, dhe jo e jashtme, çështja e metodologjisë, mënyra, koha e qasjes nuk mund ta ndryshojë faktin se ne pa mëdyshje ecim drejt anëtarësimit të plotë në BE theksoi Osmani në shënimin e Ditës së sigurimit dhe dhjetëvjetorit jubilar nga formimi i Agjencisë për Mbikëqyrje të Sigurimeve.  

Share!
Lajme
Prezantohet Analiza e mardhënieve tregtare mbas Brexitit dhe marrëveshjes së propozuar për bashkëpunim tregtar mes Republikës ës Maqedonisë së Veriut dhe Mbretërisë së Bashkuar
Osmani dhe Dimitrov në Paris në takim me Monshalen
Osmani dhe Dimitrov e filluan vizitën në Paris në takim me Kleman Bon
Takim Osmani Janakakis
OSMANI: SLLOVENIA ËSHTË MIK I SINQERTË I REPUBLIKËS SË MAQEDONISË SË VERIUT
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.