BALLINA | KONTAKT | | SQ | EN |
Lajme
OSMANI: ABSORBIMI I SUKSESSHËM I MJETEVE TË IPA-S ËSHTË SHTYTËSI THEMELOR I PERSPEKTIVAVE EVROPIANE
12:56, Wednesday, October 30, 2019

Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane Bujar Osmani, sot hapi Komitetin Monitorues Sektorial për TAIB, që u mbajt në Klubin e Deputetëve. Paralelisht, u mbajt edhe mbledhja e Komitetit Monitorues Sektorial për sundimin e së drejtës dhe të drejtat themelore, mbledhja e parë themelor për demokraci dhe qeverisje, mbledhja e tretë për konkurrencë, inovacion, bujqësi dhe zhvillim rural, si dhe mbledhja e parë themelore për arsim, punësim dhe politikë sociale.

Zbatimi i suksesshëm i projekteve të financuara përmes IPA-s vazhdon, dhe ajo është promotori më i mirë i perspektivave evropiane të vendit, theksoi Osmani, duke potencuar se, pavarësisht nga situata politike në të cilat ndodhen integrimet evropiane pas samitit të tetorit, vazhdojnë reformat dhe harmonizimi i legjislaturës sonë me atë evropian, me qëllim të afrimit deri tek rregullat, standardet dhe vlerat. Perspektiva evropiane mbetet roli kryesor në krijimin e politikës sonë, ku, avancimi i absorbimit të mjeteve të IPA-s ka rol kryesor, potencoi Osmani.

Në të gjitha mbledhjet u diskutuan çështjet e hapura në zbatimin e Programeve Sektoriale të financuara nga IPA 2. Si dhe për çështjet aktuale lidhur me fillimin e procedurës për mbylljen e programit Ndihmë gjatë tranzicionit dhe ndërtimin e institucioneve TAIB 2013, dhe mbylljen e komponentës TAIB si program i fundit të IPA 1.

Share!
Lajme
OSMANI: Ndihma e Polonisë në një linjë me fazën e dytë të lehtësimit të masave
OSMANI: NDIHMË NË KOHË DHE MIRË E TARGETUAR
Osmani për vizitë në Shtabin e krizës në Strugë dhe takim me përfaqësuesit e bashkësive me të mëdha fetare të rajonit
Zëvendëskryeministri Bujar Osmani mbajti pres-konferencë për shpërndarjen e ndihmës së huaj lidhur me ballafaqimin me KOVID 19
Video konferencë takim Osmani Danielson
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.