BALLINA | KONTAKT | | SQ | EN |
Lajme
OSMANI:TË GATSHËM JEMI PËR SFIDËN TË CILËN E SJELLIN BISEDIMET ADERUESE -MUNDË TË FILLOJNË MENJËHER
15:39, Monday, October 14, 2019

Zëvendëskryetari i Qeverisë përgjegjes për Çështje Evropiane, Bujar Osmani sot mori pjesë në seancën e gjashtë të Këshillit Nacional për eurointegrime, në temë Arritjet dhe prespektivat në procesin e anëtarësimit në Bashkimin Evropian.

Si Zëvendëskryeminister për Çështje Evropiane dhe si negociues kryesor më lejoni menjhër të deklarohem dhe të mos lë hapësir për çfar do dilema: gati jemi për sfidën të cilën e sjellin negociatat e pranimit. Ato mundë të fillojnë menjëher, theksoi Zëvendëskryeministri Osmani.

Në fjalim Osmani referoi për ecurinë e zhvendosjes së legjislacionit evropian, ku para të pranishmëve shpjegoi në detaje deri ku është procesi dhe çfarë e pret vendin pasi ti fillojë negociatat me Unionin, dhe e prezentoj strukturën negociuese ,krijimi i së cilës veç më është finalizuar.

Pas dy dekadave në procesin e integrimeve evropiane, Republika e Maqedonisë së Veriut më në fundë do të kaloj në fazën e shumë pritur të negociatave, e cila paraqet jo shpërblim por valorizim në gjithë atë që kemi arritur së bashku, posaqërisht reformat të cilat ishin të realizuara me konsenzus dhe të partive në qeveri dhe atyre në opozitë.Me atë ju treguam qytetarëve edhe partnerëve tanë ndërkombëtar që integrimi evropian është përcaktim strategjik në të cilën të gjithë besojmë dhe për realizimin e saj të gjithë kontribuojmë , tha Osmani, më pas duke theksuar që beson se në samitin e tetorit- vendet anëtare do të marrin vendim e cila so të sjell impuls për përparimin e mëtejshëm të vendit, impuls i cili do të ketë ndikim pozitiv edhe mbi proceset tjera në rajon, ku do të paraqet edhe kontribut pozitiv në krijimin e Bashkimit Evropian më stabil,më të sigurt dhe më kredibil.

Share!
Lajme
Osmani në shënimin e 21 vjetorit të çlirimit të Republikë së Kosovës
Donacioni nga Republika e Estonisë si mbështetje për ballafaqim me pandeminë të shkaktuar nga COVID-19 arriti në vend.
Negociuesi Kryesor me BE-në, Osmani kërkoi konsensus shtetëror për negociata
OSMANI: COVID KOORDINUES NË FABRIKA DHE INSTITUCIONE PËR ZBATIM TË REKOMANDIMEVE DHE KOMUNIKIM TË LEHTËSUAR
Respiratorët e donuar nga Mbretëria e Norvegjisë arritën në vend
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.