BALLINA | KONTAKT | | SQ | EN |
Lajme
OSMANI: KEMI SHANCË HISTORIKE TI BASHKOJMË AMBICIET E PËRBASHKËTA NË INTERES TË GJITHË EVROPËS
11:35, Tuesday, October 08, 2019

Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane Bujar Osmani, sot në mëngjes realizoi bisedë telefonike me Ministren për Evropë dhe përfaqësuese e Republikës Franceze në BE, Ameli de Monshalan.

Para nesh kemi shancë të papërsëritshme ti bashkojmë interesat e dy vendeve tona, duke krijuar shembull të vërtetë për atë se si avancohet në integrime evropiane, përmes udhëheqjes, përmes vendimeve të guximshme dhe kompromiseve afatgjate, si dhe përmes reformave të qëndrueshme dhe themelore theksoi Osmani në bisedë, duke referuar gatishmërinë e Qeverisë në mënyrë aktive të merr pjesë në promovimin e vlerave evropiane të Ballkanit, si element thelbësor në ndërtimin e një Evrope më të sigurt, më stabil dhe më prosperuese.

Negociatat e BE-së me Republikën e Maqedonisë së Veriut paraqet mundësi që në vepër të demonstrohet kredibiliteti i perspektivës evropiane, si lëndë themelore djegëse për zgjidhjen e konflikteve në rajon, duke dërguar sinjal të qartë deri tek të gjitha vendet e Ballkanit Perëndimor, për modelin evropian i cili pritet të etablohet tek të gjitha vendet që duan anëtarësim në Union, theksoi Osmani, duke shprehur shpresë se në Samitin e ardhshëm të BE-së do ta konfirmojnë këtë angazhim për realizimin e interesit të përbashkët.

Biseda telefonike me Ministren për Evropë, de Monshalan është pjesë e aktiviteteve të Zëvendëskryeministrit Osmani me përfaqësuesit e metropoleve evropiane, në prag të vendimit për fillimin e negociatave në Samitin BE-së në tetor.

Share!
Lajme
OSMANI: NA NEVOJITET QEVERI STABILE DHE FUNKSIONALE ME PERSPEKTIVË EVROPIANE
Donacion nga sektori i biznesit në drejtim të luftës kundër pandemisë arriti në vend
OSMANI: EDHE MË TEJ PRESIM MBËSHTETJE TË FUQISHME NGA SLLOVENIA PËR INTEGRIMET EVROPIANE
Osmani në shënimin e 21 vjetorit të çlirimit të Republikë së Kosovës
Donacioni nga Republika e Estonisë si mbështetje për ballafaqim me pandeminë të shkaktuar nga COVID-19 arriti në vend.
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.