BALLINA | KONTAKT | | SQ | EN |
Lajme
OSMANI: NEGOCIATAT ME MAQEDONINË E VERIUT DO TË KENË DOMETHËNIEN E IMPULSIT EVROPIAN PËR GJITHË RAJONIN
13:23, Monday, October 07, 2019

Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane Bujar Osmani, realizoi takim me Aleksandar Shalenberg, Ministër Federal për Evropë, Integrime dhe Punë të Jashtme të Republikës së Austrisë.

Posaçërisht e vlerësojmë interesin e Austrisë, si fqinj i afërt i rajonit të Ballkanit Perëndimor, e veçanërisht rolin që kishte vendi gjatë kryesimit austriak me BE-në, periudhë kur vendi realizoi progresin më të madh në integrimet evropiane, theksoi Osmani në takim, duke shprehur mirënjohje deri tek Shalenberg për mbështetjen aktive austriake para Samiti të ardhshëm të tetorit të BE-së, në drejtim të sigurimit të dritës së gjelbër nga Këshilli për fillim të negociatave me Unionin.

Osmani e brifoi Shalenbergun për aktualitetet në vend dhe rajon, me çka bashkëbiseduesit u dakorduan se çelësi i progresit të vendit dhe rajonit në periudhën që vijon, mbetet fillimi i negociatave me Unionin si hap më afër drejtë integrimit evropian, jo vetëm të Maqedonisë së Veriut por edhe vendeve të tjera të rajonit.

Share!
Lajme
OSMANI: INTEGRIMET EVROPIANE MBETEN PRIORITETI MË I LARTË I VENDIT
OSMANI:ÇDO PROGRAM I SUKSESSHËM EVROPIAN PËR TË RINJ, DO TË THOTË MË SHUMË TË RINJ QË DO TË QËNDROJNË NË VEND
OSMANI: SINJALE POZITIVE NGA BRUKSELI- PROCESI I ZGJERIMIT SËRISH KTHEHET LARTË NË AGJENDË
OSMANI: LLOJAN- MIRATOVC BËHET SIMBOL I PROGRESIT TË BASHKËPUNIMIT RAJONAL
OSMANI: BALLKANI PERËNDIMOR PRET ANËTARËSIM TË PLOTË NË BE
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2019 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.