BALLINA | KONTAKT | | SQ | EN |
Lajme
VENDET E VISHEGRADIT BËJNË THIRRJE UNIONI TI MBUSH OBLIGIMET NDAJ MAQEDONISË SË VERIUT
12:58, Friday, September 20, 2019

Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane Bujar Osmani në kuadër të turneut të tij nëpër metropolet evropiane për vizitë pune qëndron në Varhavë, Republika e Polonisë, ku mbajti takime të ndara me Ministrin për Punë të Jashtme të Republikës së Polonisë, Jacek Çaputoviç dhe me Sekretarin Shtetëror për Çështje Evropiane në Ministrinë për Punë të Jashtme të Polonisë, Konrad Shimanski.

Tema qendrore e takimeve në Varshavë ishin perspektivat evropiane të Republikës së Maqedonisë së Veriut, dhe mbështetja në prag të vendimit për fillimin e negociatave në Samitin e BE-së në tetor.

Polonia është mik dhe partneri i Maqedonisë së Veriut, dhe sigurisht njëri ndër mbështetësit më të rëndësishëm për integrimin tonë evropian brenda Unionit, por edhe në kuadër të vendeve të grupit të Vishegradit theksoi Osmani në takim duke i përcjellë mirënjohjet e Qeverisë dhe vendit për mbështetjen e vazhdueshme të cilën Republika e Maqedonisë së Veriut e merr nga Polonia.

Nga ana e Ministrave, në takime u konfirmua kjo mbështetje,  dërguan edhe mesazh optimist për marrjen e konsensusit edhe nga ana e vendeve tjera- anëtare, për konfirmim të vendimit në tetor, duke e riafirmuar se vendi i përmbush  gjitha kriteret dhe kushtet të cilat u kërkuan nga ana e Unionit, nga i cili u theksua tani pritet të japë të premtuarën.

Vizitat në Berlin dhe Varshavë janë pjesë e turneut evropian të Zëvendëskryeministrit Osmani, nëpër metropolet evropiane në prag të mbledhjeve të tetorit të Këshillit të BE-së. Më herët Osmani vizitoi edhe Brukselin, Stokholmin Helsinkin, dhe në prag të Samitit planifikohen edhe vizita në metropole tjera evropiane.

Share!
Lajme
OSMANI: VAZHDOJMË ME MONITORIM AKTIV TË REFORMAVE
OSMANI: MAQEDONIA E VERIUT INSTITUCIONALISHT ËSHTË E LIDHUR ME BE-NË DHE ËSHTË ÇËSHTJE E BRENDSHME E BE-SË
OSMANI: NUK GUXOJMË TË LEJOJMË HARMONIZIMI NË BE TA RREZIKOJË MOMENTUMIN REFORMUES NË VEND
OSMANI: REFORMAT DO TË VAZHDOJNË, ARDHMËRIA JONË MBETET BASHKIMI EVROPIAN
OSMANI: ABSORBIMI I SUKSESSHËM I MJETEVE TË IPA-S ËSHTË SHTYTËSI THEMELOR I PERSPEKTIVAVE EVROPIANE
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2019 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.