BALLINA | KONTAKT | | SQ | EN |
Lajme
OSMANI:PËR NJË JAVË BUNDESTAGU DO TË JEPË DRITË JESHILE PËR FILLIMIN E NEGOCIATAVE ME MAQEDONINË E VERIUT
14:40, Thursday, September 19, 2019

Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane, Bujar Osmani në kuadër të vizitës së pune në Republikën Federale të Gjermanisë realizoi takim me Ministrin gjerman për Europë dhe përfaqësues i RFG ,Majkël Rot.

Vijë vetëm një javë para seancës së Bundestagut ku do të hapen pika për mbështetjen e integrimeve evropiane të Republikës së Maqedonisë së Veriut, të përcjell faleminderimet e Qeverisë për përpjekjet e juaja altruiste ti siguroni vendit tim dritë jeshile për fillimin e negociatave, theksoi Osmani në takim,duke shprehur më pas edhe faliminderimet e tij personale deri te Ministri Rot, për mardhëniet e tij miqësore dhe kontributin e tij personal në suksesin e integrimeve evropiane në vend.

Osmani referoi para Ministrit edhe për aktualitet e fundit në vend, duke shprehur më pas bindje deri te z-Rot, për këmbëngulje dhe përkushtim të Qeverisë për largimin e të gjitha vërejtjeve formale dhe jo formale të cilat mundë të paraqesin sfidë për vednimin në tetor. Realizuam progres në të gjitha sfidat e theksuara nga ana e Këshillit Evropian, dhe në vazhdimësi realizojmë trek-rekord, implementim të suksesshëm të reformave të miratuara theksoi Osmani.

Osmani mori konfirmim nga Ministri Rot qe Qeveria Gjermane në tërësi i mbështet integrimet evropiane të vendit, dhe se fortë do të qëndroj gjatë seancës së Bundestagut në mbrojtje të pozitave të Qeverisë për fillimin e negociatave me Republikën e Maqedonisë së Veriut në tetor.

Nga Berlini, Osmani direkt udhëton për Varshavë, ku do të realizoj takime me Sekretarin Shtetëror për Çështje Evropiane në Ministrinë për Punë të Jashtme të Polonisë,Konrad Shimanski, ku do të takohet edhe me Ministrin për Punë të Jashtme në Republikën e Polonisë,Jacek Çupotaviç.Vizitat në Berlin dhe Varshavë paraqesin pjesë nga turnea Evropiane e Zëvendëskryeministrit Osmani, për vizitë në metropolet evropiane, në pritje të mbledhjeve të tetorit në Këshillin e BE-së.

Share!
Lajme
OSMANI: NA NEVOJITET QEVERI STABILE DHE FUNKSIONALE ME PERSPEKTIVË EVROPIANE
Donacion nga sektori i biznesit në drejtim të luftës kundër pandemisë arriti në vend
OSMANI: EDHE MË TEJ PRESIM MBËSHTETJE TË FUQISHME NGA SLLOVENIA PËR INTEGRIMET EVROPIANE
Osmani në shënimin e 21 vjetorit të çlirimit të Republikë së Kosovës
Donacioni nga Republika e Estonisë si mbështetje për ballafaqim me pandeminë të shkaktuar nga COVID-19 arriti në vend.
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.