BALLINA | KONTAKT | МК | SQ | EN |
Lajme
OSMANI: E PRESIM MBËSHTETJEN E DANIMARKËS PËR FILLIM TË NEGOCIATAVE
15:52, Wednesday, September 18, 2019

Zëvendës kryetari I Qeverisë për Çështje Evropiane, Bujar Osmani sot realizoi takim me ish-ministra dhe deputet nga Danimarka të cilët janë në vizitë në Republikën e Maqedonisë së Veriut.

Në takim Zëvendëskryeministri Osmani dhe përfaqësuesit danez diskutuan gjendjen aktuale të vendit për sa i përket procesit eurointegrues të vendit,  Osmani duke iu referua suksesit të arritur deri më tani , i njoftoi edhe me përgatitjet e strukturës negociuese në vend, në pritje të vendimit të madh të tetorit për fillimin e negociatave për anëtarësim në BE.

 "Mbështetjen të cilën e marrim këto ditë nga udhëheqësit evropian dhe përfaqësues nga vendet anëtare evropiane, ëshë me rëndësi të madhe jo veq për mua si Zëvendëskryeministër për Çështje Evropiane, por për gjithë Qeverinë, meqenëse është dhënë njohja që me të vërtet kemi pasur arritje në implementimin e reformave evropiane“, theksoi Osmani, duke drejtuar që Në pritjen e vendimit të madh të tetorit, vazhdojmë me vizita në metropolet evropiane me qëllim ti bindim edhe skeptikët më të mëdhej që Maqedonia e Veriut është gati për fillimin e negociatave me Bashkimin Evropian.

Përfaqësuesit nga Danimarka përshëndetën referomat e zbatuara në vend për anëtarësim në BE dhe NATO, duke potencuar që Qeveria e re Daneze, si dhe ajo e kaluara, lartë i vlerëson arritjet e vendit në reforma, si dhe marrëveshjet e arritura bilaterale me fqinjët. Ata u zotuan të përcjellin përshtypjet e vizitës së tyre në vend, për përparimin, gatishmërinë dhe mbështetjen që ata kanë dhënë për të filluar negociatat me BE-në në tetor të këtij viti.

 

 

Share!
Lajme
OSMANI: VAZHDOJMË ME MONITORIM AKTIV TË REFORMAVE
OSMANI: MAQEDONIA E VERIUT INSTITUCIONALISHT ËSHTË E LIDHUR ME BE-NË DHE ËSHTË ÇËSHTJE E BRENDSHME E BE-SË
OSMANI: NUK GUXOJMË TË LEJOJMË HARMONIZIMI NË BE TA RREZIKOJË MOMENTUMIN REFORMUES NË VEND
OSMANI: REFORMAT DO TË VAZHDOJNË, ARDHMËRIA JONË MBETET BASHKIMI EVROPIAN
OSMANI: ABSORBIMI I SUKSESSHËM I MJETEVE TË IPA-S ËSHTË SHTYTËSI THEMELOR I PERSPEKTIVAVE EVROPIANE
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2019 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.