BALLINA | KONTAKT | | SQ | EN |
Lajme
OSMANI: KAPITULLIN E PARË TË NEGOCIATAVE DO TI ÇELIM GJATË KRYESIMIT TË KROACISË ME BE-në
10:18, Monday, September 16, 2019

Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane Bujar Osmani në Bruksel filloi vizitën e tij të punës me Sekretaren Shtetërore për Çështje Evropiane, dhe përfaqësuese e Republikës së Kroacisë në BE, Andreja Melko-Zgombiq.

Vendimi për fillimin e negociatave në tetor përputhet me fillimin e kryesimit me BE-në nga ana e Kroacisë në janar vitin e ardhshëm, kur edhe presim ta çelim kapitullin e parë me BE-në në kuadër të negociatave, theksoi Osmani, duke i përcjellë mirënjohje deri tek Zgombiq për mbështetjen e vazhdueshme të cilën Kroacia ia siguron Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Si pjesë e rajonit, por edhe si pjesë e historisë së përbashkët, Maqedonia e Veriut dhe Kroacia kanë marrëdhënie të vazhdueshme miqësore, në interes jo vetëm të dy vendeve, por edhe të gjithë Ballkanit, në drejtim të promovimit të idesë Evropiane në rajon- theksoi Osmani.

Osmani për vizitë pune qëndron në Bruksel, ku do të mbajë takim me Federika Mogerinin, Përfaqësuese e Lartë e Bashkimit Evropian për Punë të Jashtme dhe Politikë të Sigurisë dhe Nënkryetare e Komisionit Evropian, ku do të riafirmohet përgatitja e vendit për fillimin e negociatave. Në agjendën e Osmanit është edhe takimi me Drejtoreshën për Ballkanin Perëndimor në kuadër të Drejtorisë së Përgjithshme për Fqinjësi dhe Zgjerim në Bashkimin Evropian, DG NEAR, Genoveva Ruiz Kalavera.

Vizita e punës në Bruksel është pjesë e turneut të Zëvendëskryeministrit Osmani nëpër metropolet e vendeve anëtare të BE-së, pas së cilës do të vijojnë edhe vizitat në Berlin dhe Varshavë në fund të javës.

Share!
Lajme
Mbretëria Suedeze do të vazhdojë me mbështetjen e reformave në procesin e integrimit evropian
OSMANI:TË GATSHËM JEMI PËR SFIDËN TË CILËN E SJELLIN BISEDIMET ADERUESE -MUNDË TË FILLOJNË MENJËHER
OSMANI: MAQEDONIA E VERIUT ËSHTË GARDIAN I KREDIBILITETIT EVROPIAN NË BALLKAN
OSMANI:PROTOKOLI I NATO-s Në SEANCëN E ARDHSHME PLENARE Në SENATIN ITALIAN
OSMANI: KEMI SHANCË HISTORIKE TI BASHKOJMË AMBICIET E PËRBASHKËTA NË INTERES TË GJITHË EVROPËS
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2019 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.