BALLINA | KONTAKT | | SQ | EN |
Lajme
OSMANI: NË PRAG TË FILLIMIT TË NEGOCIATAVE E KEMI MË TË NEVOJSHME CILËSINË E AGJENDËS SË REFORMAVE
18:24, Thursday, June 14, 2018

Zëvendës Kryetari i Qeverisë përgjegjës për Çështje Evropiane, Bujar Osmani, para anëtarëve të Këshillit të Ministrave e prezantoi draft-verzionin e Planit 18.

Patëm një prezantim të shkëlqyeshëm nga Plani 18 para grupeve të ndryshme, siç janë Delegacioni i Bashkimit Evropian, misionet e OSBE-së, Sektorit Civil, opozitës, me çka vazhdojmë parimin e gjithëpërfshirjes që nga faza e përpilimit të tij theksoi Osmani në takim, duke informuar për suksesin e këtij procesi ku tashmë vijnë sygjerime konstruktive dhe komente të cilët meritojnë të merren parasysh me seriozitet të madh gjatë finalizimit të Planit.

Plani 18 duhet të tejkalon Planin 3-6-9 për nga cilësia dhe ambiciet, dhe ta forcon agjendën e reformave të Qeverisë në periudhën nga vendimi për negociata, e deri në fillimin e tyre theksoi mes tjerash Osmani, duke vënë theksin në rëndësinë e përpilimit të një Plani cilësor i cili do ti arsyeton pritshmëritë për reforma cilësore dhe thelbësore,si  dhe besueshmëria në kursin e reformave të Qeverisë, si në popullatën vendase ashtu edhe në atë ndërkombëtare. Në këtë kontekst, Osmani informoi se gjatë javës së ardhshme pret një sërë aktivitetesh në drejtim të harmonizimit të vërejtjeve ndaj Planit të cilët vijnë na të gjitha palët e interesuara.

 

Share!
Lajme
Takim Angelovska-Bezhoska - Osmani: Banka Popullore është e angazhuar për proceset e integrimit evropian
OSMANI: AKTIVITET E UNOPS-IT NË REPUBLIKËN E MAQEDONIS SË VERIUT PO JAPIN REZULTAT
Thirrje e hapur deri tek të gjithë shkollat në territorin e Republikës së Maqedonisë së Veriut për pjesëmarrje në projektin e Sekretariatit për Çështje Evropiane Ditët e hapura të SÇE-së për nxënësit e klasës së pestë
Takim Osmani - : hulumtim mbi paragjykimin etnik në gjyqësor
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2019 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.