BALLINA | KONTAKT | | SQ | EN |
Lajme
OSMANI: NË PËRPUTHJE ME PROCESIN REFORMUES DHE FRZMËS POZITIVE PRES QË BE-ja TË REAGOJË NË MËNYRË ADEKUATE
13:37, Friday, September 22, 2017
Zëvendëskryetari i Qeverisë përgjegjës për Çështje Evropiane Bujar Osmani kishte një takim me Tomas Osovski, Përfaqësuesi Special për negociata për Kornizën shumëvjeçare Financiare të BE-së në Ministrin Federale për Punë të Jashtme si dhe Drejtor i Politikave të BE-së.

Zëvendëskryeministri Osmani në fillim të takimit shprehu kënaqësi nga mbështetja gjermane për procesin reformues të vendit, duke pasur parasysh edhe këtë të fundit të z. Osovski, e cila vjen si vazhdim i vizitës së Zëvendëskryeministrit në Berlin, ku ndër tjerash, mbajti takime edhe me Ministrin për Europë Rot., Osmani theksoi se kjo, paraqet vërtetim për marrëdhëniet miqësore mes dy vendeve, por edhe mbështetjen e fuqishme të Gjermanisë për procesin e zgjerimit të Unionit, përveç procesit të iniciuar të Berlinit për vendet e Ballkanit Perëndimor.

Në takim Osmani informoi Osovski për rrjedhën e reformave nga dita e ardhjes së Qeverisë, njoftoi me realizimin e Planit 3-6-9, por iu referua edhe politikës së jashtme të vendit rezultatet e së cilës tani më janë të dukshëm në kontekstin e mbylljes së çështjeve me fqinjët me të cilat në mënyrë shtesë zhbllokohen proceset e integrimit Europian të vendit.

Lidhur me këto procese, Osmani nënvizoi se presidencat e ardhshme vinë nga vendet që janë të interesuar për Ballkanin, dhe këtu shihet mundësia për Agjendën e zgjerimit të Ballkanit. Nëse e mbajmë klimën pozitive, mbajmë zgjedhje kredibile dhe të besueshme, dhe i zbatojmë reformat, pres që BE-ja në mënyrë të përshtatshme të reagoj me Raport pozitiv, me heqjen e kushtëzimit të rekomandimit për nisjen e bisedimeve për aderim, në përshtatje me rezultatet e mëtejshme, marrjen edhe të datës për fillimin e negociatave, theksoi Osmani.
Share!
Lajme
OSMANI: MAQEDONIA DHE KOSOVA NDAJNË ORIENTIM TË NJËJTË EURO- ATLANTIK
OSMANI: NEVOJITET AVANCIMI I BASHKËPUNIMIT EKONOMIK DHE SHKËMBIM MES DY VENDEVE
OSMANI: MAQEDONIA DHE SHQIPËRIA MERITOJNË VEND NË STRATEGJINË PËR ZGJERIM TË KOMISIONIT EVROPIAN
OSMANI: MAQEDONIA E PËRGATITUR DO TI PRET DATAT KYÇ PËR INTEGRIME EVROPIANE NË VITIN 2018
OSMANI: KEMI SHANS HISTORIKE POR EDHE OBLIGIM QË TI JAPIM FUND ÇËSHTJES SË EMRIT
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Sektorë
Njësi projektuese
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2018 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.