BALLINA | KONTAKT | | SQ | EN |
Lajme
Neve na nevojitet valorizim i përpjekjeve për proceset euro- integruese
12:03, Wednesday, July 12, 2017

Sot në hapësirat e Sekretariatit për Çështje Evropiane, u realizua takim mes Zëvendëskryeministrit Bujar Osmani dhe Ambasadorit të Hungarisë Laslo Ishtvan Duks.

Në takim u diskutuan Reformat Urgjente Prioritare, të përfshira në Plani 3-6-9 të Qeverisë, realizimi i së cilës është në vijim. Zëvendëskryeministri Osmani, në kontekst të mbështetjes së procesit euro- integrues, theksoi se Hungaria është njëra nga mbështetëset më aktiv i Maqedonisë në këtë proces. Kjo Qeveri do të jetë proaktiv dhe i përkushtuar procesit euro- integrues, respektivisht procesit të suksesshëm të zbatimit të angazhimeve të marra, Qeveria pret edhe hapa konkrete nga ana e Unionit në drejtim të përshpejtimit të këtij procesi. Për këtë arsye na nevojiten më shumë miq nga vendet anëtare të BE-së, të gatshëm të ndihmojnë në këto përpjekje, tha Osmani, duke shtuar se valorizimi i përpjekjeve të vendit paraqet impuls të veçantë dhe nxitje për përkushtim më të madh drejt euro- integrimeve.

Zëvendëskryeministri Osmani theksoi se përveç avancimit të vazhdueshëm të marrëdhënieve politike mes dy vendeve, dhe përskaj ndihmës së drejtpërdrejtë të Hungarisë në parandalimin dhe kontrollin e krizës së migrantëve e rëndësisë së veçantë është edhe bashkëpunimi i ngushtë mes administratave të vendosura në kuadër marrëveshjes për bashkëpunim, nga aspekti i shfrytëzimit të ekspertizës Hungareze në procesin euro- integrues. Në këtë aspekt, Maqedonia, Hungarinë e sheh si vend mik dhe mbështetës i procesit euro- integrues të vendit.

Share!
Lajme
Osmani në shënimin e 21 vjetorit të çlirimit të Republikë së Kosovës
Donacioni nga Republika e Estonisë si mbështetje për ballafaqim me pandeminë të shkaktuar nga COVID-19 arriti në vend.
Negociuesi Kryesor me BE-në, Osmani kërkoi konsensus shtetëror për negociata
OSMANI: COVID KOORDINUES NË FABRIKA DHE INSTITUCIONE PËR ZBATIM TË REKOMANDIMEVE DHE KOMUNIKIM TË LEHTËSUAR
Respiratorët e donuar nga Mbretëria e Norvegjisë arritën në vend
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.