BALLINA | KONTAKT | | SQ | EN |
Lajme
PLANI 3-6-9 SOT PARA AMBASADORËVE TË VENDEVE ANËTARE TË BASHKIMIT EVROPIAN
12:12, Tuesday, July 11, 2017

Sot, Zëvendëskryeministri i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë, Bujar Osmani, në hapësirat e Delegacionit të Bashkimit Evropian prezantoi Planin 3-6-9 para ambasadorit të BE-së Samuel Zhbogar dhe ambasadorëve të vendeve anëtare të BE-së.

Në këtë Plan janë përfshirë reformat të cilat Qeveria do ti zbatoj në periudhën e ardhshme deri në 3 muaj, respektivisht deri në zgjedhjet lokale, në ndërkohë paralelisht do të punohet edhe në precizimin e masave që duhet të realizohen 6 dhe 9 muajt e ardhshëm, tha Ormani. Gjithashtu, Osmani theksoi se Qeveria angazhohet për sigurimin e transparencës dhe gjithepërfshirjes, me përfshirjen edhe opozitën.

Në takim Zëvendëskryeministri Osmani theksoi përkushtimin e Qeverisë për zbatimin e këtyre reformave dhe rëndësinë të shfrytëzohet klima pozitive, por shprehu edhe pritjen se, në përputhshmëri me suksesin gjatë realizimit të detyrimeve të marra, vendet anëtare të Unionit do të marrin hapa konkrete lidhur me përshpejtimin e procesit eurointegrues të Republikës së Maqedonisë, përfshirë edhe rekomandimin e pastër për fillimin e bisedimeve.

Plani 3-6-9 për herë të parë u prezantua para publikut javën e kaluar, dhe është hapi i parë i Qeverisë për depërtim serioz të vendit drejt integrimeve euroatlantike, pas ngecjes së gjatë në këto fusha
Share!
Lajme
Zëvendëskryeministri Dimitriov në Bruksel në takim me Nënkryetarin e Komisionit Evropian, Schinas ​
Takim Dimitrov-Varhei
Dimitrovi në Bruksel: Maqedonia e Veriut fuqishëm e vendosur të bëhet një demokraci e prosperuar evropiane në të cilën do të sundoj e drejta
ZKQ Dimitrov në takim me Sekretaren Gjenerale të KBR,Bregu: Që bashkëpunimi rajonal të jetë i suksesshëm, vendet e Ballkanit Perëndimor duhet të jenë bartësit e vendimeve dhe të përgjegjësive"
ZKQ Dimitrov: "Metodologjia e re për aderim mundëson një proces negociues më dinamik dhe thelbësor. Qëllimi ynë është që atë ta shfrytëzojmë plotësisht"
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.