BALLINA | KONTAKT | | SQ | EN |
Lajme
Takim Osmani- Bejli: SHBA-ja ËSHTË PARTNERI MË TË RËNDËSISHËM I REPUBLIKËS SË MAQEDONISË, VEND- MBËSHTETËS DHE MIK
15:40, Friday, July 07, 2017

Sot në hapësirat e Sekretariatit për Çështje Evropiane u realizua takim mes Zëvendëskryeministrit për Çështje Evropiane Bujar Osmani dhe Ambasadorit të SHBA-ve, Xhes Bejli.

Zëvendëskryeministri Osmani në takim iu referua reformave prioritare të Qeverisë të përfshira në Planin 3-6-9, prezantuar dy ditë më parë, nga e cila dalin detyrimet të cilat Qeveria  mori pra partnerëve evropian. Detyrime për reforma që duhet ti ç frenojnë proceset euroatlantike në vend dhe që janë nevojë e rëndësishme për shoqërinë tonë. Ai theksoi se zbatimi i Reformave Urgjente Prioritare dhe bashkëpunimi rajonal për integrim në BE janë dy trajektore paralel që ec puna e Qeverisë së re.

Nuk është e lehtë ta kthejmë besimin e qytetarëve në institucione dhe sundimin e ligjit dhe partnerët ndërkombëtar të binden për qëllimin tonë të sinqertë për tju kthyer rrugës së drejtë. Për ne nuk ka alternativë tjetër përveç se anëtarësimi në BE dhe NATO dhe për këtë arsye është e rëndësisë së veçantë të jemi këmbëngulës. Në atë rrugë, mbështetja juaj për integrimin tonë evropian dhe euro- atlantik, si dhe  të miqësisë së ndërsjellë , janë të rëndësisë së veçantë- theksoi Osmani

Osmani gjithashtu theksoi edhe nevojën e kohezionit të duhur të cilën e ofron zbatimi i plotë i marrëveshjes kornizë i Ohrit me dinamikën e duhur e cila nuk do ta rrënoj mjedisin pozitiv social.

Në fund të takimit dy bashkëbiseduesit theksuan pritjen se bashkëpunimi mes dy vendeve do të vazhdojë të zhvillohet me sukses edhe në periudhën e ardhshëm, ndërkaq SHBA-ja mbetet edhe më tej partneri strategjik i vendit, dhe vend mbështetës i procesit euro- integrues i Maqedonisë. 
Share!
Lajme
Zëvendëskryeministri Dimitriov në Bruksel në takim me Nënkryetarin e Komisionit Evropian, Schinas ​
Takim Dimitrov-Varhei
Dimitrovi në Bruksel: Maqedonia e Veriut fuqishëm e vendosur të bëhet një demokraci e prosperuar evropiane në të cilën do të sundoj e drejta
ZKQ Dimitrov në takim me Sekretaren Gjenerale të KBR,Bregu: Që bashkëpunimi rajonal të jetë i suksesshëm, vendet e Ballkanit Perëndimor duhet të jenë bartësit e vendimeve dhe të përgjegjësive"
ZKQ Dimitrov: "Metodologjia e re për aderim mundëson një proces negociues më dinamik dhe thelbësor. Qëllimi ynë është që atë ta shfrytëzojmë plotësisht"
   
Procesi i përkthimit
Përgjithshëm
Dokumente më të rëndësishme
Baza të dhënash
Trajnime
Qendra për Trajnim e SÇE
Bursa
Bashkëpunime
Komunikimi me publikun
Sondazhet per opinionin publik IRI
Kampanja
Sondazhet per opinionin publik
LISTA E INFORMACIONIT ME KARAKTER PUBLIK
Konkurse për punësime
Konkurse
Dokumente
Baza e të dhënave
Qasje e lirë tek informatat
Regjistri i dokumenteve
Regjistrimi i projekteve
E-furnizime
Lajme

Rreth nesh
Zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane
Sekretar Shtetëror
Këshilltarë Shtetëror
Organizimi
Sistemi për udhëheqje me procesin e aderimit në BE
Njësi projektuese
Sektorë
Negociatat
Kronologji
Procesi i aderimit drejt BE-së
Skrining
Negociatat
NPAA
Marrëveshja për stabilizim dhe asociim (MSA)
Kampanja
EU / IPA Proekte të suksesshme
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Projektet
Ndihma e para aderimit
IPA 2007 - 2013
IPA 2014 - 2020
IPA projektet
Ndihmë tjetër e huaj
Programe të Unionit
Programi ORIO
Twinning
2020 © Sekretariati për çështje evropiane
All rights reserved.