SEP.gov.mk http://www.sep.gov.mkSecretariat for European Affairsen-usCopyright (C) 2014 sep.gov.mkНОЕМВРИ 2016http://www.sep.gov.mk/content/?id=2060http://www.sep.gov.mk/content/?id=2060

. .]]>
Sun, 24 Dec 2017 08:37:00 +0200Е-билтен
СРЕДБА НА ЈОХАНЕС ХАН СО ОСМАНИ, СПАСОВСКИ, САЉИЈИ И МАНЧЕВСКИ ОСМАНИ: ПЛАНОТ 3-6-9 Е ЗАОКРУЖЕН И ВО ЦЕЛОСТ ЈА ИЗРАЗУВА РЕФОРМСКАТА ОБВРСКА НА МАКЕДОНИЈАhttp://www.sep.gov.mk/content/?id=2176http://www.sep.gov.mk/content/?id=2176. .]]>Mon, 20 Nov 2017 16:44:00 +0200ВестиНАРАТИВЕ ПЛАН 6-9http://www.sep.gov.mk/content/?id=2175http://www.sep.gov.mk/content/?id=2175Наративе план 6-9

. .]]>
Mon, 20 Nov 2017 13:25:00 +0200INDEX DOCUMENTS
СРЕДБА ОСМАНИ - ИВАНОВ ОСМАНИ: ПОТРЕБЕН НИ Е КОНСЕНЗУС ЗА РЕФОРМИТЕ ЗА ДА ГО ЗАТВОРИМЕ ПРАШАЊЕТО ЗА ЕУ И НАТО ВО 2018 ГОДИНАhttp://www.sep.gov.mk/content/?id=2174http://www.sep.gov.mk/content/?id=2174. .]]>Fri, 17 Nov 2017 14:42:00 +0200ВестиФАКТОГРАФСКИ ПРЕГЛЕД НА СТАТУСОТ НА ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА НА МЕРКИТЕ ПРЕДВИДЕНИ ВО ПЛАНОТ 3-6-9http://www.sep.gov.mk/content/?id=2173http://www.sep.gov.mk/content/?id=2173Фактографски преглед на статусот на имплементација на мерките предвидени во Планот 3-6-9

. .]]>
Fri, 17 Nov 2017 09:56:00 +0200INDEX DOCUMENTS
СРЕДБА ОСМАНИ - КАЛАВЕРА ВО БРИСЕЛ ОСМАНИ: СО ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА НА ИПА МАСТЕР ПЛАНОТ ОЧЕКУВАМ ЗНАЧИТЕЛНО ПОДОБРУВАЊЕ НА ИСКОРИСТЕНОСТА НА СРЕДСТАВАТА ОД ИПАhttp://www.sep.gov.mk/content/?id=2172http://www.sep.gov.mk/content/?id=2172. .]]>Wed, 15 Nov 2017 09:11:00 +0200ВестиОСМАНИ ВО ЦЕНТАРОТ ЗА ЕВРОПСКА ПОЛИТИКА ВО БРИСЕЛ ОСМАНИ: „ИМПЛЕНТАЦИЈАТА НА ПЛАНОТ 3-6-9 ВОДИ КОН ПРЕГОВОРИ ЗА ЧЛЕНСТВО ВО ЕУ“http://www.sep.gov.mk/content/?id=2171http://www.sep.gov.mk/content/?id=2171. .]]>Tue, 14 Nov 2017 14:03:00 +0200ВестиОСМАНИ И ДИМИТРОВ ВО БРИСЕЛ НА СРЕДБА СО МОГЕРИНИ ОСМАНИ: БЕЗ МАКЕДОНИЈА НЕ Е МОЖЕН КРЕДИБИЛЕН ПРОЦЕС НА ПРОШИРУВАЊЕ НА УНИЈАТАhttp://www.sep.gov.mk/content/?id=2170http://www.sep.gov.mk/content/?id=2170. .]]>Tue, 14 Nov 2017 09:13:00 +0200ВестиОСМАНИ И ДИМИТРОВ ВО БРИСЕЛ НА СРЕДБА СО ЈОХАНЕС ХАН ОСМАНИ: ВО 2018 ИМАМЕ ИСТОРИСКА ШАНСА КОНЕЧНО ДА ГО ЗАТВОРИМЕ ПРАШАЊЕТО ЗА ЕУ И НАТОhttp://www.sep.gov.mk/content/?id=2169http://www.sep.gov.mk/content/?id=2169. .]]>Mon, 13 Nov 2017 18:02:00 +0200ВестиОСМАНИ И ДИМИТРОВ ВО БРИСЕЛ НА РАБОТЕН ПОЈАДОК СО МИНИСТРИТЕ ЗА НАДВОРЕШНИ РАБОТИ НА ЗЕМЈИТЕ ЧЛЕНКИ НА ЕВРОПСКАТА УНИЈА ОСМАНИ: ПО ЗАВРШУВЊЕТО НА ИЗБОРИТЕ ВЛАДАТА Е ЦЕЛОСНО ПОСВЕТЕНА НА РЕФОРМИТЕhttp://www.sep.gov.mk/content/?id=2168http://www.sep.gov.mk/content/?id=2168. .]]>Mon, 13 Nov 2017 09:13:00 +0200ВестиСРЕДБА ОСМАНИ- ХОЏА ОСМАНИ: КОСОВО ЈА ЌЕ ДОБИЕ ЦЕЛОСНАТА ПОДДРШКА ОД МАКЕДОНИЈА ЗА НИВНИТЕ ЕВРОАТЛАНТСКИ АСПИРАЦИИhttp://www.sep.gov.mk/content/?id=2167http://www.sep.gov.mk/content/?id=2167. .]]>Sat, 11 Nov 2017 13:01:00 +0200ВестиСРЕДБА ОСМАНИ- КОРЧОК ОСМАНИ: ПЛАНОТ 3-6-9 НЕ ПРЕДВИДУВА ПРОДОЛЖЕТОК СО ДЕЛ 12, ТУКУ ПОЧЕТОК НА ПРЕГОВОРИ СО ЕУhttp://www.sep.gov.mk/content/?id=2166http://www.sep.gov.mk/content/?id=2166. .]]>Mon, 9 Nov 2017 18:16:00 +0200ВестиОСМАНИ НА СРЕДБИ СО ВИСОКИ ПРЕТСТАВНИЦИ НА ХРВАТСКИОТ ПАРЛАМЕНТ ПРИ ОФИЦИЈАЛНА ПОСЕТА НА РЕПУБЛИКА ХРВАТСКА ОСМАНИ: САМО КРЕДИБИЛНИТЕ ЕВРОАТЛАНСТСКИ ПЕРСПЕКТИВИ НА БАЛКАНОТ МОЖАТ ДА ГИ ЗАТВОРАТ РЕГИОНАЛНИТЕ ПРЕДИЗВИЦИhttp://www.sep.gov.mk/content/?id=2165http://www.sep.gov.mk/content/?id=2165. .]]>Tue, 7 Nov 2017 11:00:00 +0200ВестиОСМАНИ: 2018 ГОДИНА Е ИСТОРИСКА ГОДИНА ЗА НАШИТЕ ЕВРОАТЛАНТСКИ ИНТЕГРАЦИИ И ОД ХРВАТСКА ОЧЕКУВАМЕ ЦЕЛОСНА ПОДДРШКА ЗА ОВИЕ НАШИ АМБИЦИИhttp://www.sep.gov.mk/content/?id=2164http://www.sep.gov.mk/content/?id=2164. .]]>Sun, 6 Nov 2017 13:50:00 +0200ВестиОСМАНИ: ПРОШИРУВАЊЕТО СО ЗЕМЈИТЕ ОД ЗАПАДЕН БАЛКАН ЌЕ ДОНЕСЕ СТАБИЛНОСТ ЗА ЦЕЛИОТ РЕГИОНhttp://www.sep.gov.mk/content/?id=2163http://www.sep.gov.mk/content/?id=2163. .]]>Sat, 2 Nov 2017 15:53:00 +0200ВестиКООРДИНАТИВЕН МИНИСТЕРСКИ СОСТАНОК НА НАЦИОНАЛНИОТ ИНВЕСТИЦИСКИ КОМИТЕТ ОСМАНИ: ИМАМЕ ОБВРСКА ДА ОБЕЗБЕДИМЕ ПОГОЛЕМА АПСОРПЦИЈА НА СРЕДСТВАТА ОД ЕУ ЗА ИНФРАСТРУКТУРА И ЕНЕРГЕТИКАhttp://www.sep.gov.mk/content/?id=2162http://www.sep.gov.mk/content/?id=2162. .]]>Wed, 1 Nov 2017 17:39:00 +0200ВестиСРЕДБА МЕЃУ СЕКРЕТАРИЈАТОТ ЗА ЕВРОПСКИ ПРАШАЊА И ФОНДАЦИЈАТА ФРИДРИХ ЕБЕРТhttp://www.sep.gov.mk/content/?id=2161http://www.sep.gov.mk/content/?id=2161. .]]>Thu, 26 Oct 2017 13:58:00 +0200ВестиВИЦЕПРЕМИЕРОТ ОСМАНИ ВО РАБОТНА ПОСЕТА НА ПАРИЗ ОСМАНИ: „ПО ЛОКАЛНИТЕ ИЗБОРИ ВЛАДАТА ПОВТОРНО СЕ ВРАЌА НА РЕФОРМСКАТА АГЕНДА“http://www.sep.gov.mk/content/?id=2160http://www.sep.gov.mk/content/?id=2160. .]]>Tue, 24 Oct 2017 15:14:00 +0200ВестиСРЕДБА СО ЛОАЗО, МИНИСТЕР ЗА ЕВРОПСКИ ПРАШАЊЕ ПРИ МНР НА ФР ОСМАНИ: ОЧЕКУВАМЕ ВИЗИБИЛНОСТ ЗА НАПРЕДОКОТ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈАКОН ЕУ И НАТОhttp://www.sep.gov.mk/content/?id=2159http://www.sep.gov.mk/content/?id=2159. .]]>Mon, 23 Oct 2017 12:31:00 +0200ВестиПРЕД ПОСЕТАТА НА ПАРИЗ, ОСМАНИ НА СРЕДБА СО ТИМОНИЕhttp://www.sep.gov.mk/content/?id=2158http://www.sep.gov.mk/content/?id=2158. .]]>Wed, 18 Oct 2017 13:18:00 +0200ВестиОТВОРЕН ПОВИКОТ ЗА ЧИВНИНГ СТИПЕНДИИ НА БРИТАНСКАТА ВЛАДАhttp://www.sep.gov.mk/content/?id=2157http://www.sep.gov.mk/content/?id=2157Mon, 4 Oct 2017 09:47:00 +0200СтипендииОСМАНИ: НАЈНОВИТЕ ЗАБЕЛЕШКИТЕ НА ПРИБЕ ВО ЦЕЛОСТ ЌЕ СЕ НАЈДАТ ВО ПЛАНОТ 3-6-9http://www.sep.gov.mk/content/?id=2156http://www.sep.gov.mk/content/?id=2156. .]]>Sun, 24 Sep 2017 19:36:00 +0200ВестиОСМАНИ ВО САЛЦБУРГ: ЦЕЛИОТ БАЛКАН Е ПОД ВЛИЈАНИЕ НА ЕВРОПСКИ ОПТИМИЗАМ КОЈ Е ПРИСУТЕН И ВО ЗЕМЈИТЕ ЧЛЕНКИ НА УНИЈАТАhttp://www.sep.gov.mk/content/?id=2155http://www.sep.gov.mk/content/?id=2155. .]]>Sun, 24 Sep 2017 19:32:00 +0200ВестиОСМАНИ: СОГЛАСНО РЕФОРМСКИОТ ПРОЦЕС И ПОЗИТИВНАТА КЛИМА ОЧЕКУВАМ ЕУ СООДВЕТНО ДА РЕАГИРАhttp://www.sep.gov.mk/content/?id=2154http://www.sep.gov.mk/content/?id=2154. .]]>Fri, 22 Sep 2017 13:37:00 +0200ВестиОСМАНИ: БРЕГЗИТ НЕМА ДА ВЛИЈАЕ НЕГАТИВНО НА ПРОШИРУВАЊЕТО НА ЕУ КОН ЗАПАДЕН БАЛКАНhttp://www.sep.gov.mk/content/?id=2153http://www.sep.gov.mk/content/?id=2153. .]]>Thu, 21 Sep 2017 15:17:00 +0200ВестиТРЕТ ЗАЕДНИЧКИ КОМИТЕТ МЕЃУ РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА И ЦРНА ГОРА ОСМАНИ: РЕГИОНАЛНИОТ ЕВРОПСКИОТ ОПТИМИЗАМ ПРЕТСТАВУВА НЕПОВТОРЛИВА ШАНСА ЗА СИТЕ ЗЕМЈИ ОД БАЛКАНОТhttp://www.sep.gov.mk/content/?id=2152http://www.sep.gov.mk/content/?id=2152. .]]>Mon, 18 Sep 2017 12:14:00 +0200ВестиОСМАНИ: ТАРГЕТИРАНАТА ПОДДРШКА НА УСАИД ИМА ВИСОК ИПАКТ ЗА РАЗВОЈОТ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈАhttp://www.sep.gov.mk/content/?id=2151http://www.sep.gov.mk/content/?id=2151. .]]>Sat, 16 Sep 2017 10:37:00 +0200ВестиОСМАНИ: НЀ ОЧЕКУВА ПЛОДНА СОРАБОТКА СО БИЗНИС ЗАЕДНИЦАТАhttp://www.sep.gov.mk/content/?id=2150http://www.sep.gov.mk/content/?id=2150. .]]>Thu, 14 Sep 2017 16:18:00 +0200ВестиОСМАНИ: ОЧЕКУВАМЕ КОНКРЕТЕН НАПРЕДОК ЗА НАШИТЕ ЕВРО-АТЛАНТСКИ ИНТЕГРАЦИИhttp://www.sep.gov.mk/content/?id=2149http://www.sep.gov.mk/content/?id=2149. .]]>Wed, 13 Sep 2017 15:55:00 +0200ВестиОСМАНИ: ПОТРЕБНА НИ Е ПОДДРШКА ЗА ИТНО РЕШАВАЊЕ НА ПРАШАЊЕТО ЗА НАТОhttp://www.sep.gov.mk/content/?id=2148http://www.sep.gov.mk/content/?id=2148. .]]>Wed, 13 Sep 2017 12:42:00 +0200ВестиNABAVKA NA USLUGI ZA PERENJE NA SLUZBENITE VOZILAhttp://www.sep.gov.mk/content/?id=2147http://www.sep.gov.mk/content/?id=2147Wed, 13 Sep 2017 12:35:00 +0200Е-набавкиОСМАНИ НА СРЕДБА СО БРГЛЕЗ: РАЗВОЈНА ПОМОШ ОРИЕНТИРАНА КОН РЕЗУЛТАТИ ЗА ПОДДРШКА НА ИНТЕГРАЦИЈАТА НА ЗЕМЈАТА ВО ЕУhttp://www.sep.gov.mk/content/?id=2146http://www.sep.gov.mk/content/?id=2146. .]]>Sat, 12 Sep 2017 15:28:00 +0200ВестиОСМАНИ НА СРЕДБА СО ХАНТКЕ: ПОТРЕБНА Е ПОДДРШКА НА ДИЈАЛОГОТ МЕЃУ СИТЕ ПОЛИТИЧКИ ПАРТИИ ЗА ЗАТВОРАЊЕ НА ПРАШАЊАТА ОД НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕСhttp://www.sep.gov.mk/content/?id=2145http://www.sep.gov.mk/content/?id=2145. .]]>Sun, 7 Sep 2017 12:39:00 +0200ВестиОСМАНИ: ОЧЕКУВАМ ОБЕДИНУВАЊЕ ОКОЛУ ЕВРОПСКИТЕ ИНТЕГРАЦИИ И ПЛАНОТ 3-6-9http://www.sep.gov.mk/content/?id=2135http://www.sep.gov.mk/content/?id=2135. .]]>Fri, 6 Sep 2017 15:05:00 +0200ВестиПРЕДЛОГ ЗАКОНОТ ЗА ЈАЗИЦИ Е ДЕЛ ОД РАМКОВНИОТ ДОГОВОР, ФУНДАМЕНТ НА МЕЃУЕТНИЧКИТЕ ОДНОСИ И ЕВРО-АТЛАНТСКИТЕ ИНТЕГРАЦИИhttp://www.sep.gov.mk/content/?id=2134http://www.sep.gov.mk/content/?id=2134. .]]>Tue, 5 Sep 2017 14:59:00 +0200ВестиОСМАНИ НА СРЕДБА СО РЕИ: ОСМАНИ: ПОТРЕБЕН НИ Е ПАРТИСКИ КОНСЕНЗУС ПО ПРАШАЊАТА ЗА ЕВРОИНТЕГРАЦИИhttp://www.sep.gov.mk/content/?id=2133http://www.sep.gov.mk/content/?id=2133. .]]>Thu, 3 Sep 2017 10:41:00 +0200ВестиСРЕДБА ОСМАНИ- КОЅИАС: ОСМАНИ: СО МЕРКИТЕ ЗА ДОВЕРБА, СО ДОБРА ВОЛЈА, ПРОЦЕСИТЕ МОЖЕМЕ ДА ГИ ОТКОЧИМЕhttp://www.sep.gov.mk/content/?id=2131http://www.sep.gov.mk/content/?id=2131. .]]>Thu, 31 Aug 2017 16:18:00 +0200Вестиhttp://www.sep.gov.mk/content/?id=2130http://www.sep.gov.mk/content/?id=2130Почитувани, . .]]>Thu, 31 Aug 2017 10:59:00 +0200ВестиОСМАНИ ГО РЕАКТИВИРАШЕ РАБОТНИОТ КОМИТЕТ ЗА ЕВРОПСКИ ИНТЕГРАЦИИ: ОЧЕКУВА ЦЕЛОСНА РЕАЛИЗАЦИЈА НА ПЛАН 3-6-9 СОГЛАСНО РОКОВИТЕhttp://www.sep.gov.mk/content/?id=2129http://www.sep.gov.mk/content/?id=2129. .]]>Wed, 30 Aug 2017 14:15:00 +0200ВестиФРАНЦИЈА НОСИ ПОСТОЈАН ЕКСПЕРТ ВО СЕКРЕТАРИЈАТОТ ЗА ПОДДРШКА НА ЕВРОПСКИТЕ ИНТЕГРАЦИИhttp://www.sep.gov.mk/content/?id=2128http://www.sep.gov.mk/content/?id=2128. .]]>Mon, 28 Aug 2017 10:05:00 +0200Вести