ПОЧЕТНА | КОНТАКТ | МК | SQ | EN |
Хронологија
Прашалник

На Европската Комисија за подготовка на мислење по барањето на Република Македонија за членство во Европската Унија

Што по предавањето на одговорите?

Официјална делегација на Република Македонија, што ја предводеше Претседателот на Владата нa РМ Владо Бучковски, на 14 февруари 2005, му ги предаде одговорите на Претседателот на Европската комисија Хозе Мануел Баросо.

Повеќе за прашалникот...

 

 Одговори на Прашалникот на Европската Комисија за подоготвка на мислење за барањето на Република Македонија за членство во Европската Унија
(македонска верзија)
  Вовед
Поглавје Големина (KB) Превземи
I Политички критериуми 4771
II Економски критериуми 2069
01 Слободно движење на стоки 1217
02 Слободно движење на лица 485
03 Слободно движење на услуги  1342
04 Слободно движење на капитал  1036
05 Право на трговски друштва  728
06 Конкуренција  500
07 Земјоделство  3252
08 Рибарство  405
09 Сообраќајна политика  675
10 Оданочување  791
11 Економија и монетарна унија  690
12 Статистика  1028
13 Социјална политика и вработување  2355
14 Енергетика  959
15 Индустриска политика  5182
16 Мали и средни претпријатија  539
17 Наука и истражување  448
18 Образование, обука и млади  1170
19 Телекомуникации и информатичка технологија  1072
20 Култура и аудиовизуелна политика  520
21 Регионална политика и координација на структурни инструменти  758
22 Животна средина  1822
23 Потрошувачи и здравствена заштита  761
24 Правда и внатрешни работи 2709
25 Царинска унија  638
26 Надворешни односи  594
27 Заедничка надворешна и безбедносна политика  776
28 Финансиска контрола  532
29 Финансиски и буџетски одредби 280
Одговори на дополнителните прашања од Прашалникот на ЕК
(10.05.2005г.)
-македонски-
01 Економски критериуми и поглавја од Acquis 897
Одговори на дополнителните прашања од Прашалникот на ЕК
(05.09.2005г.)
-македонски-
01 Политички критериуми 311

 


 


Упатство за одговарање на прашалникот од Европската комисија за барањето за членство на Република Македонија во ЕУ
Мрежа на координативни тимови за одговарање на прашалникот по министерства
Информација за подготовките за одговор на Прашалникот на Европската комисија за подготовка на мислење по Барањето за членство на Република Македонија за членство во ЕУ
Сподели ја содржината!
Кон преговори
Хронологија
Процес на пристапување кон ЕУ
Скрининг
Преговори
НПАА
Спогодба за стабилизација и асоцијација
   
Процес на преведување
Поважни документи
Бази на податоци
Општо
Обука
Центар за Обука на СЕП
Стипендии
Соработки
Комуникација со јавноста
Испитување на јавното мислење ИРИ
Кампањи
Испитување на јавното мислење
ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР
Конкурси за вработување
Конкурси
Документи
Бази на податоци
Слободен пристап до информации
Регистар на документи
Регистрација на проекти
Е-набавки
Вести
Публикации
За нас
Организација
Систем за управување со процесот на пристапување кон ЕУ
Проектни единици
Заменик Претседател на Влада за Европски Прашања
Државен Секретар
Државни Советници
Сектори
Кон преговори
Хронологија
Процес на пристапување кон ЕУ
Преговори
НПАА
Спогодба за стабилизација и асоцијација
Скрининг
Кампањи
Youth for EU
ЕУ / ИПА Успешни Проекти
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Проекти
Претпристапна поддршка
ИПА 2007 - 2013
Друга странска помош
Програми на Унијата
ОРИО Програма
Твининг
ИПА 2014 - 2020
ИПА проекти
2019 © Секретаријат за европски прашања
Сите права се задржани.