ПОЧЕТНА | КОНТАКТ | МК | SQ | EN |
Процес на преведување
Општо

Секторот за подготовка на националната верзија на acquis communautaire (правото на Европската унија) e централно координативно тело задолжено за следните прашања во делот на процесот на европска интеграција на Републлика Македонија:

• подготовка на националната верзија на правото на Европската унија,

• преведување и координација на процесот на преведување на законодавството на Република Македонија на еден од службените јазици на Европската унија,

• преведување и координација на процесот на преведување на други документи од значење за процесот на европска интеграција на Република Македонија,

• преведување за потребите на процесот на преговори за членство на Република Македонија во Европската унија,

• следење на развојот на јазичните прашања во насока на исполнување на критериумите за интегрирање на Република Македонија во Европската унија во доменот на јазикот.

Во состав на секторот се:

• Одделение за преведување и координација на процесот на преведување

• Одделение за ревизија и терминологија

Сподели ја содржината!
Процес на преведување
Општо
Поважни документи
Бази на податоци
   
Процес на преведување
Поважни документи
Бази на податоци
Општо
Обука
Центар за Обука на СЕП
Стипендии
Соработки
Комуникација со јавноста
Испитување на јавното мислење ИРИ
Кампањи
Испитување на јавното мислење
ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР
Конкурси за вработување
Документи
Бази на податоци
Слободен пристап до информации
Регистар на документи
Регистрација на проекти
Е-набавки
Вести
Публикации
За нас
Организација
Систем за управување со процесот на пристапување кон ЕУ
Проектни единици
Заменик Претседател на Влада за Европски Прашања
Државен Секретар
Државни Советници
Сектори
Кон преговори
Хронологија
Процес на пристапување кон ЕУ
Преговори
НПАА
Спогодба за стабилизација и асоцијација
Кампањи
Youth for EU
ЕУ / ИПА Успешни Проекти
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Проекти
Претпристапна поддршка
ИПА 2007 - 2013
Друга странска помош
Програми на Унијата
ОРИО Програма
Твининг
ИПА 2014 - 2020
ИПА проекти
2019 © Секретаријат за европски прашања
Сите права се задржани.