ПОЧЕТНА | КОНТАКТ | МК | SQ | EN |
Програми на Унијата
Прогрес (2007–2013)

Програмата за вработување и социјална солидарност – ПРОГРЕС претставува замена на постојните програми на Заедницата од областа на вработување, социјална вклученост и заштита, работни односи, родова еднаквост и недискриминација кои завршија во 2006 година. Програмата е отворена за организации што се активни во борбата против дискриминацијата, што промовираат родова еднаквост и интегрирање на лицата со посебни потреби во општеството. Со Програмата е предвидена финансиска поддршка наменета за развивање на социјален дијалог, слободно движење на работници и истражувања во областа на социјалата.

Национална партнерска институција одговорна за спроведување и координирање на активностите поврзани со Програмата е Министерството за труд и социјална политика.

Со потпишувањето на Меморандумот за разбирање за Програмата за вработување и социјална солидарност – ПРОГРЕС од страна на министерот за труд и социјална политика Љупчо Мешков и комесарот за вработување, социјални работи и еднакви можности, г-от Владимир Шпидла се отстранети сите пречки за полноправно учество на Република Македонија во оваа програма.

Реализирани проекти

Сподели ја содржината!
Претпристапна поддршка
ИПА 2007 - 2013
ИПА 2014 - 2020
ИПА проекти
Друга странска помош
Програми на Унијата
ОРИО Програма
Твининг
   
Процес на преведување
Поважни документи
Бази на податоци
Општо
Обука
Центар за Обука на СЕП
Стипендии
Соработки
Комуникација со јавноста
Испитување на јавното мислење ИРИ
Кампањи
Испитување на јавното мислење
ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР
Конкурси за вработување
Конкурси
Документи
Бази на податоци
Слободен пристап до информации
Регистар на документи
Регистрација на проекти
Е-набавки
Вести
Публикации
За нас
Организација
Систем за управување со процесот на пристапување кон ЕУ
Проектни единици
Заменик Претседател на Влада за Европски Прашања
Државен Секретар
Државни Советници
Сектори
Кон преговори
Хронологија
Процес на пристапување кон ЕУ
Преговори
НПАА
Спогодба за стабилизација и асоцијација
Скрининг
Кампањи
Youth for EU
ЕУ / ИПА Успешни Проекти
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Проекти
Претпристапна поддршка
ИПА 2007 - 2013
Друга странска помош
Програми на Унијата
ОРИО Програма
Твининг
ИПА 2014 - 2020
ИПА проекти
2019 © Секретаријат за европски прашања
Сите права се задржани.