ПОЧЕТНА | КОНТАКТ | МК | SQ | EN |
Програми на Унијата
Култура (2007–2013)

Главна цел на програмата Култура (2007–2013) е формирање на заедничка културна област преку развојот на културната соработка во Европа. Конкретни цели на Програмата се:

  1. Промовирање на транснационална мобилност на сите оние што работат во секторот култура во ЕУ
  2. Охрабрување на транснационалната распространетост на уметнички дела и културни производи
  3. Охрабрување на интеркултурниот дијалог

Национална партнерска институција одговорна за спроведување и координирање на активностите поврзани со Програмата е Министерството за култура.

На 31 јануари 2008 година во Брисел беше потпишан Меморандум за разбирање за програмата Култура со што се отстранети сите пречки за полноправно учество на Република Македонија во оваа програма.

Реализирани проекти

Сподели ја содржината!
Претпристапна поддршка
ИПА 2007 - 2013
ИПА 2014 - 2020
ИПА проекти
Друга странска помош
Програми на Унијата
ОРИО Програма
Твининг
   
Процес на преведување
Поважни документи
Бази на податоци
Општо
Обука
Центар за Обука на СЕП
Стипендии
Соработки
Комуникација со јавноста
Испитување на јавното мислење ИРИ
Кампањи
Испитување на јавното мислење
ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР
Конкурси за вработување
Конкурси
Документи
Бази на податоци
Слободен пристап до информации
Регистар на документи
Регистрација на проекти
Е-набавки
Вести
Публикации
За нас
Организација
Систем за управување со процесот на пристапување кон ЕУ
Проектни единици
Заменик Претседател на Влада за Европски Прашања
Државен Секретар
Државни Советници
Сектори
Кон преговори
Хронологија
Процес на пристапување кон ЕУ
Преговори
НПАА
Спогодба за стабилизација и асоцијација
Скрининг
Кампањи
Youth for EU
ЕУ / ИПА Успешни Проекти
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Проекти
Претпристапна поддршка
ИПА 2007 - 2013
Друга странска помош
Програми на Унијата
ОРИО Програма
Твининг
ИПА 2014 - 2020
ИПА проекти
2019 © Секретаријат за европски прашања
Сите права се задржани.