ПОЧЕТНА | КОНТАКТ | МК | SQ | EN |
Процес на пристапување кон ЕУ
Извештаи за Собранието на РМ

Тримесечните информации коишто се поднесуваат до Собранието на Република Македонија се во функција на негово континуирано информирање, како и информирање на пошироката јавност за текот на овој процес.

Редовното информирање на Собранието на Република Македонија за активностите што ги презема Владата на планот на остварување на овој врвен стратегиски приоритет, произлегува и од Декларацијата за улогата на Собранието на Република Македонија во парламентарната димензија во процесот за стабилизација и асоцијација („Службен весник на РМ“, бр.39/2003) Истото, несомнено, претставува и чекор напред во целосното ангажирање на капацитетите на законодавниот дом во функција на успешно спроведување на дефинираната ЕУ-агенда на земјата.

Исто така, информациите се дел и од напорите на Владата на Република Македонија за обезбедување и одржување на висок степен на консензус за ова прашање меѓу граѓаните, како и во Собранието на Република Македонија. Ваквиот пристап има за цел и зголемување на поддршката и вклученоста на сите институции и на граѓанскиот сектор во успешната реализација на реформите што се во насока на исполнување на критериумите за членство дефинирани на европските совети во Копенхаген (1993) и Мадрид (1995).

Сподели ја содржината!
Кон преговори
Хронологија
Процес на пристапување кон ЕУ
Скрининг
Преговори
НПАА
Спогодба за стабилизација и асоцијација
   
Процес на преведување
Поважни документи
Бази на податоци
Општо
Обука
Центар за Обука на СЕП
Стипендии
Соработки
Комуникација со јавноста
Испитување на јавното мислење ИРИ
Кампањи
Испитување на јавното мислење
ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР
Конкурси за вработување
Конкурси
Документи
Бази на податоци
Слободен пристап до информации
Регистар на документи
Регистрација на проекти
Е-набавки
Вести
Публикации
За нас
Организација
Систем за управување со процесот на пристапување кон ЕУ
Проектни единици
Заменик Претседател на Влада за Европски Прашања
Државен Секретар
Државни Советници
Сектори
Кон преговори
Хронологија
Процес на пристапување кон ЕУ
Преговори
НПАА
Спогодба за стабилизација и асоцијација
Скрининг
Кампањи
Youth for EU
ЕУ / ИПА Успешни Проекти
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Проекти
Претпристапна поддршка
ИПА 2007 - 2013
Друга странска помош
Програми на Унијата
ОРИО Програма
Твининг
ИПА 2014 - 2020
ИПА проекти
2019 © Секретаријат за европски прашања
Сите права се задржани.