ПОЧЕТНА | КОНТАКТ | МК | SQ | EN |
Најави
Јапонска грант помош од висина од 302.020 евра за пет проекти за Македонија
12:59, вторник, 08 март 2016

Амбасадата на Јапонија во Виена потпиша пет грант договори кои ќе обезбедат вкупна сума од 302.020 евра помош за пет проекти во Македонија, и тоа :

1. Проект за реновирање на подрачното основно училиште „Св.Кирил и Методиј“ во село Горни Подлог во Општина Кочани
2. Проект за реновирање на Здравствена станица во село Двориште во Општина Берово
3. Проект за подобрување на управувањето со цврст отпад во Општина Кривогаштани
4. Проект за рехабилитација и обнова на медицинска опрема во Општа болница Гевгелија
5. Проект за подобрување на управувањето со цврст отпад во Општина Куманово

www.sep.gov.mk/content/

Сподели ја содржината!
Најави
Видео материјал промовирање на ИПА Проектот НАТУРА2000 Видеото е изработено во рамки на ИПА проект „Зајакнување на капацитетите за имплементација на Натура 2000“, НАТУРА2000 е најголемата координирана мрежа на заштитени подрачја во Европа. Нејзина цел е да обезбеди долгорочен опстанок на највредните и загрозени видови и живеалишта во Европа, наведени во Директивата на ЕУ за птици и Директивата на ЕУ за живеалишта.
„MATRA ПРОГРАМА ЗА ОБУКИ ПО ВЛАДЕЕЊЕ НА ПРАВОТО“
Видео материјали промоција на програмата на ИПА фондовите
Видео материјали промоција на програмата Еразмус+.
Комуникација за политиката на проширување на Европската Унија и Извештаите за земјите од Западен Балкан и Турција за 2016 година
   
Процес на преведување
Поважни документи
Бази на податоци
Општо
Обука
Центар за Обука на СЕП
Стипендии
Соработки
Комуникација со јавноста
Испитување на јавното мислење ИРИ
Кампањи
Испитување на јавното мислење
ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР
Документи
Бази на податоци
Слободен пристап до информации
Регистар на документи
Регистрација на проекти
Е-набавки
Вести
Публикации
За нас
Организација
Систем за управување со процесот на пристапување кон ЕУ
Проектни единици
Заменик Претседател на Влада за Европски Прашања
Државен Секретар
Државни Советници
Сектори
Кон преговори
Хронологија
Процес на пристапување кон ЕУ
Преговори
НПАА
Спогодба за стабилизација и асоцијација
Кампањи
Youth for EU
ЕУ / ИПА Успешни Проекти
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Проекти
Претпристапна поддршка
ИПА 2007 - 2013
Друга странска помош
Програми на Унијата
ОРИО Програма
Твининг
ИПА 2014 - 2020
ИПА проекти
2017 © Секретаријат за европски прашања
Сите права се задржани.